Subscriu-te

Comencen les commemoracions de l’Any Manén

Aquest dimarts 9 (19.30 h), el Petit Palau del Palau de la Música Catalana acollirà el concert inaugural de la sèrie d’actes que recordaran i reivindicaran la figura del violinista i compositor català al llarg dels propers mesos coincidint amb el cinquantè aniversari del seu traspàs.

L’audició inicial serà un recital de veu i piano amb obres de Manén i altres compositors catalans; però no només concerts, sinó també conferències, presentacions de discos, llocs web i exposicions recordaran aquesta figura cabdal de la història musical catalana, amb el suport de la Comissió de Commemoracions del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El comissari d’aquest programa d’actes és el pianista Daniel Blanch, impulsor ara fa deu anys de l’associació que porta el nom del músic i que, des d’aleshores, ha dut a terme una destacada tasca de divulgació de la seva figura, que mereix ser considerada entre els grans artistes catalans de la història. I és que Manén, un dels violinistes catalans amb una de les carreres de més prestigi internacional, també va gaudir d’un ampli reconeixement com a compositor.

Així, el concert inaugural, en què participaran deu cantants i onze pianistes, tindrà continuïtat amb altres cites a L’Auditori, l’Ateneu Barcelonès, el Conservatori del Liceu o el mateix Palau de la Música Catalana. El dia 5 de març a l’Ateneu, s’hi presentarà la integral de les cançons en disc i partitures, mentre que el 30 de setembre al Palau veurà la llum el nou disc Concertinos & Catalan fantasies, produït per l’Associació Joan Manén amb obra seva i del jove compositor barceloní Marc Migó.

Pel que fa a exposicions, a l’abril s’inaugurarà “Joan Manén, el cavaller ben trobat” a la Biblioteca de Catalunya, on es podran veure –entre d’altres– partitures manuscrites, cartes, programes i cartells de concerts. Aquest mateix equipament acollirà, el 27 d’abril, la presentació del doble disc Joan Manén. Enregistraments històrics 1914-1954 –que recull gravacions protagonitzades pel mateix Manén durant la primera meitat del segle XX– i del web Joan Manén · compositor i violinista, plataforma digital en la qual es podrà consultar una biografia extensa, el catàleg complet i informació dels fons del violinista i compositor.

A primers de maig, novament al Petit Palau del Palau de la Música, Kalina Macuta (violí) i Daniel Blanch (piano) interpretaran obres de Manén i de compositors que ell admirava i interpretava. I a mitjan mes es llegirà a l’Ateneu Barcelonès la conferència “Joan Manén, un violí i quatre mil concerts”, a càrrec també de Daniel Blanch i de Josep Maria Rebés.

Ja a la recta final de l’any, pel mes d’octubre s’estrenarà al Petit Palau el web Intèrprets històrics catalans coincidint amb un concert de Josep Maria Colom al piano, Inés Issel Burzynska al violí, Pau Codina al violoncel i el baríton Jan Antem. S’encetarà també llavors una segona exposició al Foyer del Palau de la Música.

Al web de l’Associació Joan Manén podreu trobar el programa detallat de tots aquests i altres actes.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter