Subscriu-te

Concert de presentació de la Capella de la Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona

11è Cicle de Música Sacra a Cardona

Demà Divendres Sant, 3 d’abril, tindrà lloc en el marc de l’11è Cicle de Música Sacra de Cardona el concert “Música per a l’esperit. De Bach a Pau Casals”, en el qual es presentarà la Capella de la Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona, grup format per un quartet vocal de cantants professionals, dirigit de Josep Maria Sauret.

Imatge d’un concert a la Col•legiata de Cardona. © Pep Parer
Imatge d’un concert a la Col·legiata de Cardona. © Pep Parer

Aquest cicle, organitzat per l’Ajuntament de Cardona i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, es realitza a la col·legiata de Sant Vicenç del castell de Cardona i té com a objectiu posar a l’abast del públic algunes de les obres més significatives de la música sacra europea i, a la vegada, contribuir a projectar el patrimoni arquitectònic i cultural a l’entorn del castell i la vila de Cardona coincidint amb els dies de Setmana Santa. El director artístic del cicle és el director d’orquestra Josep Maria Sauret.

Aquest concert de Divendres Sant compta també amb la Coral Cantiga, dirigida per Josep Prats, i els solistes Raúl Campos (veu), Víctor Valls (orgue), Víctor Conesa (violoncel) i Eva Martínez, com a directora. Les corals interpretaran un programa format per obres de Mozart, Bach, Hassler, Bruckner, Pau Casals, Bardos, Victoria, Rheinberger, Franck, Gjeilo, Miskinis, Lauridsen i Vila. Aquest programa vol simbolitzar el discurs entre el passat, el present i el futur, l’experimentada tradició artística i les noves generacions, la nostra història simbolitzada en el castell de Cardona, Bach i Pau Casals com a símbols de la humanitat, la profunditat de l’esperit, el romanticisme religiós i l’esperança. Tot transfigurat mitjançant la música de la religió i la música de l’esperit.

En el cicle d’enguany, amb un total de tres concerts, també hi participen el Cor Lerània (que ja va actuar el 29 de març) i l’Escolania de Sant Miquel, la Coral Cardonina i l’Ensemble de la Banda de Música de Cardona (el proper 19 d’abril).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter