Subscriu-te

Concert “Nadales amb swing” d’alumnes de la xarxa d’escoles vinculades al Conservatori del Liceu, al Palau de la Música

Imatge d’arxiu d’un concert anterior d’alumnes d’escoles de música vinculades al Conservatori del Liceu, al Palau de la Música
Imatge d’arxiu d’un concert anterior d’alumnes d’escoles de música vinculades al Conservatori del Liceu, al Palau de la Música

El proper diumenge, 1 de desembre, 600 alumnes de 7 a 12 anys de la Xarxa d’Escoles de Música del Conservatori del Liceu oferiran al Palau de la Música Catalana (18 h) un concert de nadales harmonitzades en clau de jazz pel professor del Conservatori Francesc Gener, i també interpretaran A Jazz Little Mass del compositor anglès Bob Chilcott; el concert serà dirigit pel director del Centre Professional de Música del Liceu, Ricard Oliver, i la part instrumental serà a càrrec d’un ensemble de jazz format per alumnes del Conservatori Superior.

Aquest concert és el primer d’un seguit d’actuacions musicals –que formen part del Cicle Familiar– que durant el curs 2013-14 aplegarà 1.500 nens i nenes entre 6 i 14 anys en conjunts corals, una orquestra de corda, una banda i una orquestra de guitarres. Tots ells estudien amb els programes del Conservatori del Liceu i participen en les produccions musicals que el Conservatori organitza especialment perquè puguin expressar-se com a músics des de ben petits en escenaris i amb muntatges de gran qualitat.

Actualment el Conservatori del Liceu té una Xarxa d’Escoles de Música per tot Catalunya que possibilita que nens i nenes a partir de 4 anys puguin apropar-se a la música arreu del territori. El programa que el Conservatori del Liceu comparteix amb les escoles es basa en quatre principis: un ideari educatiu, un pla d’estudis amb tota la concreció curricular, l’avaluació continuada dels alumnes i la formació dels professors.

Igualment, buscant noves fórmules que permetin apropar la música als infants amb la millor qualitat possible, el Conservatori del Liceu va iniciar fa 4 anys un programa de primària musical per a les escoles de règim general i que actualment arriba a 2.000 nens de Catalunya en escoles compromeses amb l’excel·lència educativa.

Així, ara mateix són gairebé 5.000 els alumnes que acompanyats per 300 professors segueixen els programes del Conservatori del Liceu. Formen part de la seva xarxa, escoles de música de llarga tradició, amb més de 50 anys vinculades al Conservatori, petites escoles de música de poblacions de 2.500 habitants fundades per professors emprenedors els darrers anys, i així mateix escoles de règim general que destaquen per la seva excel·lència pedagògica, a més de fundacions de llarga història, molt arrelades a l’educació de Catalunya.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter