Subscriu-te

Continua el cicle de concerts de primavera al Jardí dels Tarongers

Concert d’Albert del Viso i Jordi Pellicer, el 24 d’abril passat. © Jordi Gargallo/ www.facebook.com/profile.php?id=100008928300736&fref=ts
Concert d’Albert del Viso i Jordi Pellicer, el 24 d’abril passat. © Jordi Gargallo/ www.facebook.com/profile.php?id=100008928300736&fref=ts

Durant aquest mes d’abril i el de maig té lloc el segon cicle de concerts de primavera al Jardí dels Tarongers de la Casa Bartomeu, al barri de Pedralbes de Barcelona, seu actual del Consell Català de la Música. L’objectiu és oferir a joves músics una oportunitat com a nous talents musicals gràcies al seu art i la seva capacitat creativa i interpretativa, i de fer-ho a partir de l’obra dels grans músics de tots els temps, per tal de poder gaudir del més exquisit sentit intimista de la música de cambra.

El pianista Marc Heredia
El pianista Marc Heredia

El propers concerts tindran lloc els divendres 8 i 22 de maig (19.30 h), amb els pianistes Marc Heredia –que va ser músic del cicle Residències Musicals a La Pedrera– i Jordi Matas, respectivament. Heredia presentarà un programa amb obres de Beethoven, Liszt i Albéniz, mentre que Matas dedicarà el seu recital íntegrament a Chopin.

Aquest mes d’abril ja s’han ofert els recitals dels joves pianistes: Jorge Nava –participant en una edició d’El Primer Palau–, que el 17 d’abril va oferir un programa amb obres de Bach-Busoni, Beethoven i Albéniz; i Albert del Viso i Jordi Pellicer, el 24 d’abril, interpretant obres de Mozart, Brahms i Gershwin.

Recordem que el Jardí dels Tarongers (carrer de la Ràbida, 5, Barcelona) està situat a l’antiga residència que va adquirir l’any 1942 el mecenes i promotor musical Josep Bartomeu, el qual va organitzar durant més de deu anys –als diversos jardins i espais de què disposa la finca– recitals, música de cambra i actuacions de conjunts corals i orquestrals, i fins i tot petites òperes; també va arribar a tenir un centre de formació de músics. El mecenes va llegar la propietat a la Generalitat de Catalunya amb la condició que s’hi continués fent música. Després de diferents usos –s’hi va instal·lar un centre de documentació musical, on es van traslladar documents i arxius–, però sense activitat concertística, l’any 2000 va quedar tancat. Ara el Jardí dels Tarongers torna a l’actualitat i a l’activitat, des que l’any 2014 el Consell Català de la Música hi ha traslladat la seu. Així, recuperant el testimoni de Josep Bartomeu, el Consell Català de la Música inicia una sèrie de concerts temàtics amb la participació de joves músics del país.

La voluntat del Consell Català de la Música és convertir novament el Jardí dels Tarongers en un lloc de referència de la millor música i recuperar el que va ser en altres èpoques, un dels llocs de privilegi per als músics i per al públic que hi acudeixi. També, per això, s’ha posat en funcionament una sala annexa a la Sala Vila Arrufat, que dóna més cabuda i satisfacció al públic, amb unes millors condicions de confort i de visió, a més de permetre escoltar còmodament els concerts.

D’una durada aproximada de 40 minuts sense descans, els concerts són d’entrada lliure (places limitades i sense reserva amb una sala annexa), però s’hi proposa una aportació a partir de 5 euros per a cada concert. En finalitzar l’actuació se serveix una copa de cava als assistents. Per a més informació: http://www.jardidelstarongers.org/.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter