Subscriu-te

Conxita Garcia relleva Peter Burian en la direcció del Cor del Liceu

Imatge retrospectiva de la directora coral Conxita Garcia
Imatge retrospectiva de la directora coral Conxita Garcia

A principi d’aquest mes d’abril la directora coral Conxita Garcia ha rellevat, de manera temporal, el fins ara director titular del Cor del Gran Teatre del Liceu, Peter Burian, de qui era assistent. Peter Burian va cessar en el càrrec per motius estrictament personals i familiars que l’han fet tornar a la seva ciutat natal, Viena.

Nascuda a Barcelona, Conxita Garcia realitzà els estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música de la Ciutat Comtal, on s’especialitzà en cant, direcció coral i direcció d’orquestra. Va ser directora del Cor Jove de l’Orfeó Català des de la seva fundació el 1986 fins al 2003 i sotsdirectora de l’Orfeó Català (1989-1995), on va tenir l’oportunitat de treballar el repertori coral i simfonicocoral al costat de directors de reconegut prestigi internacional. Entre d’altres, també ha estat directora del Cor dels Amics de l’Òpera de Girona.

A més de la seva activitat musical com a directora, ha realitzat tasques docents i ha estat presidenta de la Federació de Corals Joves de Catalunya, entitat que sota la seva presidència va ser guardonada amb el Premi Nacional de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya. Ha dirigit nombrosos concerts al Palau de la Música Catalana, Auditorio Nacional de Madrid, i a Alemanya, Txèquia, Holanda i Noruega, entre d’altres. Ha enregistrat diversos concerts en directe, per a la ràdio i la televisió. Des de l’any 2002 era mestra assistent de direcció del Cor del Liceu, havent treballat estretament amb els mestres William Spaulding i José Luis Basso.

El director musical del Liceu, Josep Pons; la directora artística general, Christina Scheppelmann, i el director del departament musical, Antoni Pallès, són ara els encarregats de buscar un substitut a Burian, que va assumir la direcció del Cor el juliol de 2014.

 

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter