Subscriu-te

Roger Padullés canta Mompou

disc Opus Arte-Mompou Sings-Padullés-Burnside

Frederic Mompou. Songs

Roger Padullés, tenor. Iain Burnside, piano. Opus Arte, 2014.

 

Ara fa uns anys, de resultes d’haver guanyat un tercer premi al concurs de cant de Tolosa, el tenor català Roger Padullés, una de les joves figures del panorama líric català amb més projecció internacional, entrà en contacte amb el mecenatge d’Ian Rosenblatt, que li proposà un recital a Londres, a més de participar en l’enregistrament d’un disc en solitari per al segell que el mateix Rosenblatt creà aquell any, Opus Arte; un segell vinculat a la Royal Opera House i que des d’aleshores es dedica a promoure noves veus arreu del món. Descartant un primer projecte amb repertori de sarsuela (Padullés es formà a Alemanya, amb el lied, doncs, com el seu terreny “natural”), prengué força, a suggeriment del pianista Iain Burnside (que ha treballat a Catalunya), un disc dedicat íntegrament a cançons de Frederic Mompou. L’enregistrament tingué lloc l’any 2008, però el disc no ha aparegut fins a la tardor passada.

El disc presenta més d’una vintena de cançons del compositor barceloní, que inclouen tots els cicles (l’imprescindible Combat del somni que obre el disc, les dues sèries de Comptines i el magnífic Becquerianas), el místic Cantar del alma (probablement l’obra vocal que millor reflecteix l’univers de Mompou) i algunes cançonetes més. Ofereix, per tant, una bona mostra del corpus vocal de Mompou, que, a desgrat de ser més conegut per les seves obres pianístiques, és prou considerable.

Padullés afronta aquest repertori amb gran comprensió i elegància. Tanmateix, la dicció resulta un xic afectada, i això fa que a vegades (molt poques) l’afinació sigui un pèl dubtosa. Amb tot, aquestes petites deficiències es veuen compensades a bastament per la bona qualitat tímbrica i un fraseig excel·lent. Burnside demostra ser un bon coneixedor de Mompou i ofereix un acompanyament clar i diàfan. Sergi Moreno-Lasalle

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter