Subscriu-te

Una pianista-cantant gràcil i intimista: Sarah McKenzie

concert_Festival_Jazz_Sarah_McKenzie_foto_Lorenzo_Duaso

48è VOLL-DAMM FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA. Sarah McKenzie Quartet. LUZ DE GAS. 19 DE NOVEMBRE DE 2016.

Per Albert Suñé

L’ombra de Diana Krall és molt allargada i és lògic que hi hagi pianistes i cantants que segueixin la seva petjada. Això passa per exemple amb l’australiana Sarah McKenzie, que es presentà a Luz de Gas el dia 19 de novembre en formació de quartet.

No és el mateix, però. Tant Diana com Sarah interpreten diversos estils jazzístics que procuren embolcallar amb una intimitat molt aconseguida. Però la veu de McKenzie és més aguda, la manera de dir les coses no és tan bromosa, i palesa un estil propi més espontani.

A partir d’aquestes premisses, Sarah McKenzie teixí un concert molt agradable, que arribà molt bé, i on es tractaren els estàndards amb propietat. O sigui, el quartet els treballà a consciència perquè sonessin de manera diferent de l’habitual. I ho va aconseguir amb escreix.

Com a pianista, McKenzie és gràcil i fina. I sap trobar perfectament la intimitat necessària per a cada tema. Però empra un fraseig molt curt –que, d’altra banda, és net com una patena– i abusa dels acords i els trèmolos. Si aquest fraseig hagués estat més llarg, la seva prestació hauria assolit un nivell més alt. Que ja ho va ser força. Però aquelles repeticions el llastaren un bon xic.

Com a cantant, cal dir que no té una gran veu. Però la sap modular molt bé, especialment en els aguts. Que tampoc van ser tants a causa de l’especificitat del concert. És una veu que acarona durant el swing i el blues. Però que també sap trobar els moments de més força per als temes dedicats al rhythm and blues i el funky.

Sarah McKenzie es va envoltar d’un trio magnífic, molt compenetrat entre si i amb la mateixa líder. Excel·lent el guitarrista Hugo Lippi, molt acoblat al to del concert; perfecte el contrabaixista, Thomas Bramerie, i superb el bateria, Gregory Hutchinson, que, sense tapar en cap moment els seus companys, va palesar una esplèndida varietat de registres, absolutament d’acord amb el clima imposat per la pianista-cantant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter