Subscriu-te

Curs Internacional d’Interpretació de Lied amb Wolfram Rieger a l’ESMUC

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i l’Associació Franz Schubert refermen la seva col·laboració organitzant un curs de lied. Així, el reconegut pianista Wolfram Rieger impartirà el Curs Internacional d’Interpretació de Lied de l’1 al 4 de desembre a l’ESMUC, amb el suport de la Fundació Banc Sabadell. Suposa el vint-i-tresè curs de lied de Rieger a la ciutat de Barcelona. Els participants oferiran un concert final obert a tot el públic a l’Auditori Acadèmic de l’ESMUC (Sala 4 de l’Auditori de Barcelona) el dimarts, 4 de desembre, a les 17 hores, en què interpretaran les obres treballades durant aquests dies, principalment dels compositors austríacs del segle XIX Franz Schubert i Hugo Wolf.

El Curs esdevé una gran ocasió d’aprenentatge per als estudiants de lied de l’ESMUC, ja que el centre ofereix des del 2014 un màster artístic d’estudis avançats en aquest gènere musical, l’únic d’aquesta especialitat a tot l’Estat espanyol i també dels pocs existents a Europa en què es treballa com a veritable música de cambra el duo cantant-pianista. Dos duos d’estudiants de l’Escola estan becats per participar-hi gratuïtament i els membres la comunitat educativa de l’ESMUC podran assistir-hi com a oients.

El pianista alemany Wolfram Rieger va començar a ensenyar a la Hochschule de Munic el 1991 quan encara era estudiant i el 1998 es va convertir en professor de la Hochschule für Musik Hanns Eisler de Berlín. Rieger fa habitualment classes magistrals a Europa i el Japó i és convidat en importants centres de música i festivals de tot el món, com ara les Schubertíades de Feldkirch i Vilabertran, Concertgebouw d’Amsterdam, Wigmore Hall de Londres i Konzerthaus i Musikverein de Viena. El pianista ha acompanyat al llarg de la seva carrera cantants molt reconeguts, com Brigitte Fassbaender, Barbara Bonney, Thomas Hampson i Anja Harteros, entre d’altres.

L’Associació Franz Schubert té com a objectiu principal la promoció de nous músics i projectes mitjançant l’intercanvi de coneixements i dona suport a una tradició cultural i artística que posa al centre la cançó poètica i la música de cambra. Per la seva banda, l’ESMUC és l’únic centre oficial d’iniciativa pública que imparteix a Catalunya el grau superior de música. Les dues institucions tenen la voluntat de continuar la col·laboració en un futur i ampliar-la amb altres activitats.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter