Subscriu-te
,

Darrer concert de la temporada de l’ONCA al Petit Palau en clau de jazz

Josep Maria Sauret dirigirà aquest darrer concert de temporada de l’ONCA
Josep Maria Sauret dirigirà aquest darrer concert de temporada de l’ONCA

Demà dijous, 10 d’abril (20 h), l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) acaba la seva temporada de concerts al Palau de la Música Catalana (Sala Petit Palau) amb el programa “Jazz & cordes”, tot maridant la música clàssica i el jazz sota la batuta de Josep Maria Sauret. “Jazz & cordes” és un nou projecte de l’ONCA –amb idea original del festival Nits de Jazz de Platja d’Aro– concebut per Josep Maria Sauret i Dick Them, amb la col·laboració especial de Laura Simó i el Dick Them Trio, els quals intervenen en aquest concert.

Josep Maria Sauret ha investigat sobre les possibilitats sonores dels instruments de corda en l’estil jazzístic, però conservant l’esperit de la música clàssica, i ha encarregat a arranjadors musicals experimentats unes versions de grans temes des del prisma d’aquesta idea musical. Els arranjaments han estat fets per Lorenzo Barriendos i els músics Francesc Capella, Josep Maria Duran, Àlex Martínez i Joan Sanmartí.

Per la seva banda, el contrabaixista Dick Them ha treballat amb Sauret fent la recerca del repertori i coordinant el muntatge i el treball musical amb el trio de jazz format pel mateix Dick Them al contrabaix, Francesc Capella al piano i Lluís Ribalta a la bateria. La proposta artística compta amb la veu de Laura Simó i amb Xavier Llobet en la part tècnica.

Laura Simó
Laura Simó

El concert, d’una hora de durada, començarà amb tres obres d’Andersen (Fiddle Faddle, Arietta i Plink, plank, plunk) i continuarà amb Oblivion de Piazzolla i Time after time de Lauper. El públic tindrà l’ocasió d’escoltar una de les obres emblemàtiques del repertori català, És quan dormo que hi veig clar, del poeta Josep Vicenç Foix, amb música del mestre Bardagí i de Serrat. Acte seguit serà el torn d’obres de perfil més jazzístic amb I can’t give you anything but love de McHugh i Fields i Summer me, winter me de Bergman i Legrand. L’actuació continuarà amb tres obres interpretades per la cantant Laura Simó i el trio de jazz Deck Them Trio: If I were a bell de Loesser, Lullaby of birdland de Shearing i The way you look tonight de Kern i Fields. Per finalitzar el concert, els artistes convidats, acompanyats de l’ONCA, interpretaran Fields of gold d’Sting, Wave de Jobim i Louisiana sunday afternoon de Schuur.

La temporada de concerts 2013-14 de l’ONCA (Gerard Claret, concertino director) al Palau de la Música és organitzada per la Fundació ONCA, emparada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà; les entrades tenen un preu únic de 13 euros. Més informació i compra d’entrades: www.palaumusica.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter