Subscriu-te

David Alegret presenta cançons del seu primer disc en solitari, acompanyat pel pianista Daniel Blanch

El pianista Daniel Blanch i el tenor David Alegret. © Korina Kaisershot.
El pianista Daniel Blanch i el tenor David Alegret. © Korina Kaisershot

El proper dijous, 1 de juny, el tenor David Alegret, acompanyat al piano per Daniel Blanch, oferirà en concert al Petit Palau (20.30 h, cicle Intèrprets Catalans ) algunes peces del seu primer disc en solitari, Impressions de natura, gravat per Columna Música precisament en aquesta sala. El treball està centrat en el lied català, un gènere musical víctima també de la Guerra Civil Espanyola, que com explica Miquel Desclot al pròleg del CD, “va quedar irreparablement colgat sota munts de runa”. Així, aquest treball se centra en la cançó culta catalana, amb alguna troballa de Daniel Blanch. Al concert al Palau s’oferirà una selecció de peces, entre les quals obres de Joan i Ricard Lamote de Grignon, Eduard Toldrà i també cançons inèdites de Francesc Pujol gràcies a partitures extretes del Centre de Documentació de l’Orfeó Català.

La primera part del concert estarà dedicada, però, al lied romàntic alemany, amb cançons íntimes de Franz Schubert, compositor amb qui el lied va arribar a cotes excepcionals. La primera part inclourà també el cicle An die ferne Geliebte, op. 98 de Ludwig van Beethoven (1770-1827), un grup de sis cançons amb textos del metge, filòsof i escriptor vienès Alois Isidor Jeitteles.

David Alegret (Barcelona, 1974) és un cantant amb una carrera consolidada al camp de l’òpera internacional –especialment de Rossini i Mozart– i de l’oratori, però que a més es declara un enamorat del repertori de recital. Per la seva banda, Daniel Blanch (Barcelona, 1974), a més del repertori pianístic habitual, treballa també per rescatar de l’oblit obres, entre d’altres, de Manén, Joaquín Nin-Culmell, Xavier Montsalvatge, Carlos Suriñach, Manuel Blancafort o Ricard Lamote de Grignon i Joan Lamote de Grignon.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter