Subscriu-te

Diversitat d’estils en la temporada 2013 dels Amics de l’Orgue del Vendrell

orgue Vendrell

Gran varietat d’estils i noms importants de la interpretació de l’orgue s’apleguen en la temporada 2013 que els Amics de l’Orgue del Vendrell organitzen conjuntament amb l’Associació Musical Pau Casals.

El dia 1 de març es donarà el tret de sortida a la temporada de concerts de l’orgue del Vendrell, obra de Ludwig Scherrer, restaurat recentment pel taller d’orgueneria Desmottes. Com que els mesos de gener i febrer no es fan concerts a l’església del Vendrell a causa de les baixes temperatures pròpies de l’època, la temporada 2013 preveu un concert al mes fins al desembre. Així, la temporada s’inicia el dia 1 de març amb el cicle de joves intèrprets i finalitzarà el 29 de desembre amb l’aniversari del naixement de Pau Casals.

El primer concert serà el d’Eduard Vila i Perarnau, jove promesa de l’orgue que enceta aquesta temporada amb un repertori de gran nivell musical que inclou obres dels grans mestres del Barroc internacional per a aquest instrument –Bach, Cabanilles, Couperin, Soler i Buxtehude–, entre d’altres. Eduard Vila i Perarnau és director assistent de l’Escolania de Montserrat i actualment completa els estudis de direcció coral a l’ESMUC, activitat que compagina amb la direcció de l’Escolania d’Olesa de Montserrat, fundada per ell mateix, i altres formacions corals a Sant Esteve Sesrovires, Begues i Vilafranca del Penedès.

Montserrat Torrent
Montserrat Torrent

El 19 d’abril és el torn del pianista de jazz Ignasi Terraza, que oferirà un original programa de jazz a l’orgue, junt amb el trompetista Damon Brown, mentre que el dia 11 de maig serà el torn de la degana d’aquest instrument a les nostres terres, Montserrat Torrent.

El dia 6 de juny actuarà la coral de la Universitat Rovira i Virgili junt amb Jean-Claude Guidarini, i ja dins el Festival Internacional de Música Pau Casals, el violoncel·lista Roel Dieltiens i l’organista Bart Naessens oferiran un concert a duo el dia 9 d’agost, mentre que l’organista austríac actuarà en un recital en solitari el dia 16 d’agost.

El cicle de tardor començarà amb el recital de l’organista txeca Lucie Záková, que tindrà lloc el 6 de setembre. El 22 d’octubre és el torn de l’Ensemble Méridien –format per Elisabeth Bataller i Maria Gomis (violins), Laia Frigolé (soprano), Marta Vila (violoncel), Vega Montero (contrabaix), Josep Maria Martí (tiorba) i Juan de la Rubia (orgue)–, que oferirà un concert dedicat a Pau Casals, el dia en què es commemora el 40è aniversari del seu traspàs. Al novembre serà el torn de la soprano Marta Mathéu i l’organista Miquel González, amb un recital el dia 15 de novembre. I clourà la temporada la Capella de Música de Montserrat (cor masculí) el dia 29 de desembre (el mateix dia en què es compleixen 137 anys del naixement de Pau Casals).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter