Subscriu-te

Early Music Morella presenta el X Curs i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista

Aquest estiu, del 16 al 22 de juliol de 2021, tindrà lloc la desena edició de l’Early Music Morella (EMM), el Curs i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista que organitza l’Associació Cultural Comes amb l’objectiu de promoure l’accés a una formació d’excel·lència en el patrimoni musical antic impartida per músics i ponents prestigiosos. L’esdeveniment, del qual Carles Magraner és el director artístic, oferirà 14 concerts, 3 conferències, una taula de debat i nombroses activitats complementàries a la ciutat castellonenca de Morella.

Amb el lema “Santa Maria”, enguany s’abordaran des de les primeres antífones marianes, seqüències o himnes, fins a les Cantigas de Santa Maria, eix central d’aquesta edició coincidint amb els 800 anys del naixement del seu autor, Alfons X el Savi (1221), i l’Any Sant Jacobeu 2021. El curs –un dels més especialitzats i destacats de música antiga a Europa, obert a tots els públics i que pretén suplir la manca d’estudis i investigació– combinarà la música culta i la tradicional des de la perspectiva de la música històrica com a segell i tret distintiu. La matrícula ja és oberta (es pot accedir al formulari d’inscripció aquí).

Concert del Cor Early Music Morella, dirigit per Marco García de Paz, durant l’edició passada de l’EMM. © Rafa Sulbarán

Pel que fa al festival, l’EMM comptarà amb la presència de formacions, artistes i cantants prestigiosos, com la Capella de Ministrers i el Cor de la Generalitat Valenciana, dirigits per Carles Magraner; Marta Almajano i Pablo Márquez; Patrizia Bovi; Núria Sanromà, Silke Gwendolyn Schulze i David Yacus; Eduardo Egüez i Robert Cases; Claudio Astronio; Marc García de Pau i Francesc Gamón dirigint el Cor EMM, i Toni Aparisi i Dansa EMM. Molts d’aquests artistes oferiran cursos d’instruments antics i cant, i d’interpretació de música tradicional, a càrrec de Mara Aranda, Eduard Navarro, Aziz Samsaoui i Yshai Afterman, i de dansa amb Toni Aparisi.

Les conferències seran impartides per Manuel Pedro Ferreira, Jota Martínez i Paloma Gutiérrez, mentre que el debat serà coordinat per Juan Ángel Vela del Campo amb la intervenció prevista dels periodistes i crítics musicals Maricel Chavarría, Alberto González Lapuente i Eduardo Torrico. També hi haurà actuacions per gaudir de les músiques renaixentistes europees, i visites guiades, exposicions, jam sessions, tallers de difusió de la música antiga entre joves, gent gran i col·lectius socialment desfavorits.

Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, i Carles Magraner, director artístic de l’Early Music Morella, van presentar a la premsa l’edició del desè aniversari de l’EMM el 9 d’abril passat

La presentació oficial de l’edició del desè aniversari de l’EMM va tenir lloc el 10 d’abril passat amb un concert a càrrec de la Capella de Ministrers i el cor Lluis Vich Vocalis, que van presentar el programa El Sant Grial: purga de la pestilència a l’església de Santa Maria de Morella. Aquest repertori de l’edat mitjana inclou músiques en què tenen un clar protagonisme les relíquies cristianes i que estan associades a aquests objectes de culte.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter