Subscriu-te

Editada l’obra guanyadora del Premi de Composició Dolors Calvet

La l’obra guanyadora del II Premi de Composició per a Piano Dolors Calvet i Prats (Vilafranca del Penedès 1907-Madrid, 1988) 10 variacions sobre un tema tradicional, de Marian Márquez, acaba de ser editada per l’editorial Dinsic de Barcelona.

Aquest premi es va fundar amb la finalitat de tenir noves obres per a l’estudi del piano, mitjançant un conveni establert entre la Família Herrera-Calvet, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (VINSEUM). El Premi és dotat amb 2.500 euros i és de periodicitat bianual.

L’autora Marian Márquez Ruiz de Gopegui (Tarragona, 1978) va iniciar els seus estudis musicals en el Conservatori Professional de Música de Vilaseca, l’any 2000 va obtenir el títol professional de piano amb Cecilio Tieles i l’any 2002 el títol superior de piano amb Àngel Soler. Ha estat becada per la Dartington Summer School i ha fet cursos de perfeccionament amb Roy Howat, Alicia Taujana-Burgaj, Miquel Farré, Nicolas Hodges i Robert Williams. L’any 2003 va obtenir el títol superior en composició i ha completat la seva formació en aquest àmbit a través de classes i cursos amb Manel Oltra, Lluís Vergés, Moisès Bertrán, Carles Guinovart i Josep Soler.

Ha escrit música coral, per a piano i per a formacions de càmera. En 2002 i 2004 ha estat premiada en el V i VI Concurs de Composició “Joaquim Maideu” per les obres Dues miniatures per a trio i Variacions sobre un tema popular; i en l’any 2009 va rebre el premi de composició per a cor infantil organitzat a Reus. Així mateix, és membre del Col·lectiu de Compositors de Tarragona, amb el qual ha estrenat diverses obres. Compagina la seva tasca docent amb la de compositora i arranjadora per a diferents agrupacions i amb el treball de pianista acompanyant.

El jurat d’aquesta segona convocatòria el van formar Josep Soler Sardà (president), Alejandro Civilotti, Diego Fernández Magdaleno i Montserrat Rios Rallé. Actualment, hi ha vigents les bases de la tercera convocatòria, a la qual es poden presentar obres fins al dia 23 d’abril de 2012 i es fallarà el dia 21 de juny de 2012. Les bases es poden consultar en www.vinseum.cat

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter