Subscriu-te
,

Edmon Colomer dirigeix l’Orquestra Simfònica de l’ESMUC

Edmon Colomer
Edmon Colomer

Aquesta setmana també s’ha presentat la nova formació ESMUC Jazz Project.

El director català Edmon Colomer ha iniciat l’any a Catalunya per dirigir l’Orquestra Simfònica de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) el proper diumenge, 1 de febrer, a l’Auditori de Barcelona (entrada gratuïta). El concert vol donar a conèixer el nou talent musical del país, i ho fa amb un programa que inclou el Triple Concert de Beethoven i la Cinquena Simfonia de Mahler, amb Claudia Sansón (violí), Irma Bau (violoncel) i Itxaso Sainz de la Maza (piano) com a solistes. Al llarg d’una setmana, els estudiants que formen part de l’Orquestra Simfònica de l’ESMUC han assajat amb el director en unes condicions i ritmes propis de la pràctica professional real. La iniciativa s’emmarca en el cicle Grans Conjunts de l’ESMUC, en què els estudiants del títol superior de música mostren la tasca que han desenvolupat al llarg del darrer quadrimestre. Aquest concert es farà primer a l’Auditori Enric Granados de Lleida aquest dissabte, 31 de gener.

És un projecte en consonància amb la carrera professional d’Edmon Colomer, que ha estat titular de l’Orchestre de la Picardia a França, la Daejeon Philharmonic a Corea del Sud i de la Simfònica del Vallès a Catalunya, entre d’altres, i que, convençut del component pedagògic i social de la música, sovint ha estat vinculat en projectes educatius, com la creació de la Joven Orquesta Nacional de España.

D’altra banda, properament Edmon Colomer dirigirà l’Orquestra de Cambra de Granollers i el Cor de Cambra Granollers en un programa dedicat a Beethoven amb la Missa en Do major i la Simfonia núm. 2, a l’Auditori de Granollers. Serà el proper 22 de març.

Presentació oficial de l’ESMUC Jazz Project

Aquesta setmana s’ha presentat oficialment –tant als mitjans de comunicació com en concert a la Sala 2-Oriol Martorell de L’Auditori– l’ESMUC Jazz Project, que té vocació de continuïtat i vol col·laborar en la promoció del jazz a Catalunya; aquesta nova formació està integrada per estudiants, graduats i professorat de l’ESMUC i es presenta amb un tarannà divulgatiu, creatiu i d’experimentació.

L’orquestra realitzarà un projecte anual centrat en la figura d’un intèrpret o compositor del jazz de la segona dècada del segle XX fins a l’actualitat, que es presentarà en concert amb la intenció de recórrer el territori català. La iniciativa vol establir una eina de difusió de la creació, la recerca, la interpretació i la interrelació dels diversos departaments i àrees de coneixement de l’Escola amb altres institucions o personalitats rellevants del món del jazz i la música en general.

Assaig de l’ESMUC Jazz Project
Assaig de l’ESMUC Jazz Project

Cada projecte s’articula al voltant de la figura d’un músic rellevant del jazz i la música moderna, ja sigui recreant-ne o reelaborant-ne l’obra, o bé creant un material original inspirat en l’essència de la seva música. En aquest cas, la formació ha seleccionat l’obra de Keith Jarrett, pel fet de ser un músic amb una important faceta compositiva i, a la vegada, perquè continua en actiu i és plenament vigent.

El director general de l’ESMUC, Josep Borràs, va dir que aquest és un nou projecte “que destaca la transversalitat de l’Escola, amb voluntat de ser estable i pel qual estem apostant molt fort, fent que les grans figures del jazz siguin tractades amb la mateixa importància que les de l’àmbit clàssic”.

L’ESMUC Jazz Project té previst enregistrar un disc que reuneixi tota la música creada per a aquesta ocasió i, a la vegada, participarà en el Festival de Jazz de Granollers, el proper 6 de febrer.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter