Subscriu-te

El 33è Festival Internacional de Música Pau Casals programa 15 concerts de gran qualitat

El violoncel·lista rus Aleksandr Bouzlov
El violoncel·lista rus Aleksandr Bouzlov

El 33è Festival Internacional de Música Pau Casals (FIMPC) se celebrarà a l’Auditori Pau Casals de Sant Salvador (el Vendrell) entre el 13 de juliol i el 24 d’agost, amb un increment del nombre de concerts, que passa dels 12 de l’any passat als 15 d’enguany. El Festival manté els mateixos objectius de l’inici: homenatjar el mestre Pau Casals per mitjà de música de qualitat i fer una atenció especial al violoncel.

El 33è FIMPC arrencarà, com és tradició, amb un concert de violoncel, enguany protagonitzat pel violoncel·lista rus Aleksandr Bouzlov. Aquest intèrpret inclourà, en un repertori exigent, la Suite número 3 de J. S. Bach. El Festival manté així un altre dels trets distintius: interpretar una de les suites del compositor alemany en el primer concert del Festival com a homenatge a la devoció que sentia Pau Casals per Bach.

Brightduo
Brightduo

La programació del Festival ofereix un seguit de concerts de música d’intèrprets estatals i internacionals de gran qualitat. El 18 de juliol hi actuarà el Brightduo, integrat per la pianista Fatima Alieva i el violoncel·lista Nikolai Xugaev. El 20 de juliol serà el torn de l’Orquestra de Flautes de la Universitat de Nagoya, del Japó, dirigida per Naoki Takagi. El 27 de juliol arribarà un altre clàssic del Festival, un concert de cobla, enguany protagonitzat per la Cobla Maricel, dirigida per Xavier Pagès. El 30 de juliol, i també en la línia de promoció dels intèrprets i les formacions catalanes, el FIMPC acollirà el Cor Jove Nacional de Catalunya, dirigit per Vitautas Miskinis i Xavier Puig, una iniciativa impulsada pel Moviment Coral Català, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, que vol oferir una oportunitat als millors talents del país sota la direcció de reputats cantaires estatals i internacionals.

L’Orquestra Camerata XXI. © Josep Molina
L’Orquestra Camerata XXI. © Josep Molina

El primer dia d’agost el Festival continuarà amb el Trio Guarnieri, i el dia 3 amb el cor Lieder Càmera, dirigit per Xavier Pastrana. El 8 d’agost l’escenari de l’Auditori de Sant Salvador serà per a l’Orquestra Camerata XXI dirigida per Tobias Gossmann. El 9 d’agost, i arran de la col·laboració existent entre el FIMPC amb els Amics de l’Orgue i l’Associació Musical Pau Casals, el Festival celebrarà el concert a l’església parroquial del Vendrell, ja que aquest serà protagonitzat per l’organista Bart Naessens i el violoncel·lista Roel Dieltiens. L’11 d’agost tindrà lloc el concert familiar amb el Quintet La Truita, que interpretarà l’obra del mateix nom de Franz Schubert, amb narració de David Puertas.

El trio polonès Kroke
El trio polonès Kroke

El dia 15 d’agost arribarà un dels plats forts de la programació d’enguany, l’actuació del trio polonès Kroke, que presentarà el seu darrer CD, Feelharmony, i altres temes de la seva discografia. També el dia 17, l’Auditori es vestirà de gala per rebre el Quartet Casals i el mestre guitarrista Pepe Romero, en un dels concerts estel·lars. De fet, aquest concert tindrà una nova sessió l’endemà, 18 d’agost. Els dos últims concerts del FIMPC seran el 22 d’agost, amb la pianista Iulianna Adveieva i el 24 d’agost amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 amb un programa titulat “Elvis i tangos amb gust barroc”.

La programació del 33è Festival es complementarà amb el Festival Jove Música als jardins de la Vil·la Museu Pau Casals, que inclou cinc concerts compresos entre el 27 de juliol i el 24 d’agost. Per a més informació i compra d’entrades: http://www.auditoripaucasals.cat.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter