Subscriu-te
,

El 49è Concurs de Cant Francesc Viñas escalfa motors

Ewa Podlés oferirà el recital d'inauguració del Concurs Viñas. © Eva Guillamet

El proper dia 2 d’octubre acaba el termini d’inscripció a la 49a edició del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas que se celebrarà a Barcelona entre els dies 15 i 22 de gener de 2012. Hi poden prendre part els cantants de qualsevol nacionalitat de18 a 32 anys per a les veus femenines i de 20 a 35 anys per a les masculines (ambdues edats complertes durant l’any 2011). Durant el mes de novembre tindran lloc les audicions preliminars a Milà (La Scala), Londres (Covent Garden), París (Opéra National), Nova York (Metropolitan), Madrid (Teatro Real), Hamburg (Staatsoper) i a Barcelona de l’11 al 13 de gener de 2012. Els aspirants que superin aquestes preliminars prendran part en la fase final al Liceu de Barcelona, en les dates ja esmentades del 15 al 22 de gener. La fase final comprèn tres etapes: prova semifinal, prova final i concerts de premiats el 22 de gener al Liceu.

El jurat de la fase final estarà format per Joan Matabosch (president), Fiorenza Cossotto, Ana Esteban, Tobias Hasan, Jesús Iglesias Noriega, Peter Mario Katona, Elisabeth Pezzino, Lenore Rosenberg, Illias Tzempetonidis, José van Dam i Eva Wagner-Pasquier. Els premis oficials que s’atorgaran oscil·len dels 15.000 als 4.000 euros, a banda de nombrosos premis especials i extraordinaris.

El dia 14 de gener, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona tindrà lloc l’habitual pregó del Concurs, que serà a càrrec del catedràtic Josep Lluís Vidal; i la contralt Ewa Podlés –segon premi en la 19a edició, l’any 1981– oferirà un recital.

Aquest concurs va ser instituït en memòria del cèlebre tenor Francesc Viñas, considerat el millor intèrpret espanyol de les òperes de Wagner. Va cantar als principals teatres d’Europa i Amèrica. Cal destacar que l’any 1913 va estrenar Parsifal a Espanya (al Liceu) i l’any 1932 va publicar un llibre d’alt valor didàctic, El arte del canto, basat en les seves experiències com a cantant.

Més informació: www.liceubarcelona.cat/francisco-vinas

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter