Subscriu-te

El baríton Josep-Ramon Olivé, artista resident a l’Ateneu-CMEM 2016 de Banyoles

Josep-Ramon Olivé II (2)

Amb tres concerts a l’Ateneu, la residència també tindrà una vessant pedagògica i literària.

El baríton Josep-Ramon Olivé, cantant de màxima projecció, serà artista resident a l’Ateneu-CMEM (Centre Municipal d’Estudis Musicals de Banyoles) aquest 2016. Considerat un intèrpret versàtil, destaca com a cantant d’òpera barroca i romàntica, però també d’oratori, lied alemany, cançó francesa o cançó clàssica catalana. Olivé serà el sisè artista en residència en la història de l’Ateneu-CMEM, que per primera vegada aposta per la lírica. Aquesta residència li arriba en un moment destacat de la seva carrera i després d’haver guanyat el primer premi i el premi del públic del prestigiós Händel Singing Competition de Londres (vegeu l’entrevista publicada en aquesta mateixa pàgina web) i de ser nominat com a Young Artist 2015 per l’Oxford Lieder. Josep-Ramon Olivé també forma part aquesta temporada 2015-16 del cicle Residències Musicals de La Pedrera.

L’eix de la residència artística se centra en tres concerts. El 12 de març (21 h) el cantant oferirà un programa de música barroca que inclou àries, fragments de cantates i oratoris de Monteverdi, Händel i J. S. Bach. L’acompanyarà el conjunt Vespres d’Arnadí, un dels grups de música barroca més destacats del nostre país, en format de quartet.

El segon concert serà el 12 de juny (21 h), en què Olivé oferirà un programa de lied alemany i cançó francesa i catalana, d’autors com Schumann, Ravel, Casals o Toldrà; estarà acompanyat al piano per Jordi Armengol. El tercer concert, el 20 de novembre (19 h), serà dedicat a l’òpera en què el baríton farà duo amb el tenor banyolí Eduard Mas. Els cantants interpretaran fragments de Mozart (Così fan tutte), Donizetti (L’elisir d’amore), Thomas (Mignon), Bizet (Les pêcheurs de perles), Leoncavallo (Pagliacci) i Rossini (Il barbiere di Siviglia). Els acompanyarà al piano Rodrigo de Vera.

La residència es completarà amb un programa d’activitats paral·leles de caràcter pedagògic. El curs Qui té por de l’òpera?, impartit pel periodista i divulgador musical Marcel Gorgori (dies 1 d’octubre, 5 de novembre i 3 de desembre), acostarà l’òpera a tots els públics; també els alumnes del CMEM podran assistir a diversos assajos comentats i classes magistrals de Josep-Ramon Olivé. Finalment, gràcies al Club de Lectura de la Biblioteca Pública de Banyoles s’oferirà, el 20 de desembre, una sessió entorn de l’obra literària Concerto barroco d’Alejo Carpentier (relat centrat en l’estrena d’una òpera de Vivaldi) a càrrec d’Albert Torrescana.

Per a més informació i compra d’entrades per als concerts de Josep-Ramon Olivé (a un preu de 10 euros): www.cultura.banyoles.cat/.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter