Subscriu-te
,

El compositor Jordi Cervelló serà recordat amb un concert el proper 18 de desembre a L’Auditori

Fruit de la iniciativa, entre d’altres, de diversos músics -Isabel Villanueva, Maria Canyigueral, Bernat Bofarull, Trio Freixas: Tatevik Khachatryan, Laia Puig, Alba Ventura, Daniel Blanch, Josep Fuster, Ashan Pillai i Enrique Bagaría-, L’Auditori acollirà el 18 de desembre (20 h) un concert in memoriam del compositor Jordi Cervelló.

La idea va sorgir ja arran del funeral del compositor, desaparegut el passat 2 de setembre del 2022 a Figueres, davant la impossibilitat que tots participessin a la cerimònia de comiat.

El programa acordat pels músics i el director artístic del concert, Abili Fort, inclou diverses intervencions en solitari i en formats de duet i trio. Concretament, arrencarà amb la sonata La Caula a càrrec d’Isabel Villanueva, viola i Maria Canyigueral, piano; continuarà amb Nove profili umani interpretats per Bernat Bofarull, violí, i la primera part acabarà amb Dos moviments per a trio a càrrec del Trio Freixas, format per Tatevik Khachatryan, violí Laia Puig, violoncel, i Alba Ventura, piano.

A la segona part, intervindran Ashan Pillai, viola Enrique Bagaría, piano, amb Tre pensieri, el pianista Daniel Blanch amb Un sospir i l’últim dels 4 Intermezzi i, finalment, un nou trio, el Trio per a clarinet, viola i piano “Il Mattino”, que interpretaran Josep Fuster, clarinet, Ashan Pillai, viola, i Enrique Bagaría, piano.

El concert, d’entrada lliure i gratuïta, serà possible gràcies a la col·laboració d’institucions com l’Ajuntament de Barcelona, la Conselleria de Cultura de la Generalitat, l’Asociación de Intérpretes y Ejecutantes (AIE), L’Auditori i la Fundació SGAE.

Nascut a Barcelona el 1935, Jordi Cervelló va iniciar el seu contacte amb la música a través del violí (a través de Joan Massià i de Rosa García Fària, Franco Tufari i Eugen Prokop), instrument de qual va ser un destacat pedagog. Va estudiar composició amb Josep Maria Roma i va ser autor d’una producció simfònica considerable, interpretada arreu d’Europa, els Estats Units i Israel.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter