Subscriu-te

El compositor Lliam Paterson guanya el 35è Concurs de Joves Compositors Frederic Mompou

Lliam Paterson
Lliam Paterson

La setmana passada es donà a conèixer l’obra guanyadora del 35è Concurs de Joves Compositors-Premi Internacional Frederic Mompou, dotat amb 4.000 euros i que atorga Joventuts Musicals de Barcelona. El premi va ser per a Icarus among the stars del compositor britànic Lliam Paterson. Atesa la qualitat de les obres presentades en aquesta edició, el jurat va decidir atorgar una menció honorífica a l’obra Boreal del compositor argentí Facundo Llompart.

L’edició d’enguany estava convocada per a obres originals escrites per a la formació de viola, flauta i arpa. Hi van participar 21 partitures provinents d’Alemanya, Argentina, el Brasil, Colòmbia, Corea, Espanya, els Estats Units, França, Geòrgia, Itàlia, el Japó, Regne Unit, Uruguai i la Xina. El jurat del Concurs de Joves Compositors estava format per cinc membres de reconegut prestigi en l’àmbit de la música contemporània com són Xavier Armenter, Salvador Brotons, Martín Matalón, Jordi Rossinyol i Jesús Rueda, assistits per Miquel M. Badal, com a secretari.

La lectura del veredicte va tenir lloc durant un acte públic a la seu de l’SGAE a Barcelona, el dia 5 de desembre, amb les intervencions de Miquel M. Badal, president de Joventuts Musicals de Barcelona, i Mònica Pagès, presidenta de la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya. L’acte va acollir la interpretació en directe de Pulsar Phigurae de Raffaele Grimaldi, obra guanyadora del 34è Concurs de Joves Compositors, que d’aquesta manera s’estrenava a Barcelona. La interpretació va ser a càrrec de la violinista Sara Cubarsi, guanyadora del Premi El Primer Palau i Catalunya Música 2013, que ha ofert l’estrena absoluta d’aquesta obra en diferents concerts de la Xarxa de Músiques a Catalunya, circuit de concerts de Joventuts Musicals de Catalunya. En aquesta ocasió formava duo amb el pianista Carles Marigó.

Moment del concert de Sara Cubarsi i Carles Marigó. © Marc Guillén
Moment del concert de Sara Cubarsi i Carles Marigó. © Marc Guillén

El Concurs de Composició Frederic Mompou se celebra ininterrompudament des de l’any 1979. A partir del 2003 passà a ser internacional, tot incorporant la denominació Premi Internacional Frederic Mompou. Està adreçat a compositors l’edat dels quals no superi els 35 anys el dia 31 de desembre de l’any en curs. Les obres han de ser inèdites i no s’han d’haver interpretat, publicat o difós anteriorment en cap mena de format ni d’arxiu informàtic sonor. L’estil, l’escriptura i l’estructura de l’obra són completament lliures. La durada aconsellada oscil·la entre els 12 i els 20 minuts.

A més de la recompensa econòmica, el Premi Internacional Frederic Mompou inclou l’edició i la comercialització de la partitura guanyadora per mitjà de l’Editorial Boileau. L’obra guanyadora també serà inclosa en el programa d’un dels grups que prendran part en la Xarxa de Músiques a Catalunya la temporada 2015-16. En el context d’aquest circuit se’n farà, doncs, l’estrena absoluta.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter