Subscriu-te

El Concert de Sant Esteve de l’Orfeó Català ofereix música coral i de cobla

© Antoni Bofill (foto d’arxiu)

El 26 de desembre (dilluns, 19 h) se celebra el tradicional Concert de Sant Esteve al Palau de la Música Catalana, concert que cada any reuneix tota la gran família de l’Orfeó Català –Escola Coral, cantaires, socis i amics.

En aquesta celebració dels cors de l’Orfeó Català –que es va iniciar l’any 1913 amb el primer Concert de Sant Esteve i que des d’aleshores ha arrelat en el paisatge nadalenc de la nostra ciutat i de tot Catalunya–, s’hi conjuga la tradició musical nadalenca europea àmpliament coneguda, amb altres propostes més innovadores, com és el cas de dues estrenes d’obres per a cor i cobla encarregades a Xavier Pagès (El sol d’hivern, sobre un profund poema de George Peirce Grantham) i a Marc Timón (Impressions nadalenques, una suite a partir de les nadales tradicionals més entranyables).

El concert d’enguany consta d’una primera part, que farà un repàs del Nadal de l’Europa del Renaixement i el Barroc, continuarà amb una segona part de música nadalenca de F. Mendelssohn, M. Lauridsen, P. Donostia, W. Llewellyn, J. Brahms i Ch. Wood i finalitzarà amb les estrenes d’obres per a cor i cobla interpretades pels cors de l’Orfeó Català i per la Cobla SantJordi-Ciutat de Barcelona.

La primera de les estrenes, El sol d’hivern de Xavier Pagès, és una obra que vol mostrar al públic el llenguatge coral i instrumental més contemporani, amb la narració de l’episodi dels Sants Innocents. Amb aquesta obra l’Orfeó Català vol enviar un missatge de solidaritat i condol a totes les persones que en algun lloc del món són víctimes de la violència. A continuació, l’obra Impressions nadalenques de Marc Timón, una peça volgudament festiva i entranyable, oferirà la pinzellada més emotiva del concert, interpretant les nadales més conegudes pel públic des d’una nova perspectiva.

El Concert de Sant Esteve és el concert extraordinari de la segona edició del Cicle Coral Orfeó Català. Aquest cicle representa el retorn a la vocació fundacional del Palau: la voluntat de perfeccionar i difondre la música coral. La nova proposta inclou deu concerts amb els cors propis de la casa (Orfeó Català, Cor Jove, Cor de Noies i Cor Infantil) i cinc cors convidats de reconegut prestigi nacional i internacional: el Cor de Cambra de Granollers, el cor Lieder Càmera, la Sociedad Coral de Bilbao, a més del Chorus Musicus Köln i el Nederlands Kamerkoor.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter