Subscriu-te

El Cor de Cambra Anton Bruckner, segon premi en l’XI Concurso Nacional de Corales Antonio José de Burgos

El Cor de Cambra Anton Bruckner

El Cor de Cambra Anton Bruckner ha obtingut el segon premi en l’XI Concurso Nacional de Corales Antonio José, que tingué lloc el passat 13 d’octubre a la Casa del Cordón de la ciutat de Burgos.

La formació coral que dirigeix Júlia Sesé va endur-se el segon premi en l’XI edició del concurs, considerada pels organitzadors com la de més alt nivell dels participants, un total de set corals provinents del País Basc, Guadalajara, Madrid, Catalunya i Burgos.

El Concurso Nacional de Corales Antonio José de Burgos s’adreça a formacions corals amateurs dedicades al repertori clàssic i popular, tot responent a la intensa vocació coral existent a la Península ibèrica i com a homenatge a Antonio José, compositor burgalès afusellat a l’inici de la Guerra Civil Espanyola i amb una breu però prolífica carrera musical. El repertori exigit va consistir en la interpretació de l’obra El molinero del compositor burgalès, una peça de compositor hispanoamericà i una obra lliure.

El concurs atorga quatre premis, consistents en un bust del compositor i 3.000 euros (primer premi), 2.000 euros (segon premi), 1.000 euros (tercer premi) i 300 euros (premi del públic).

El jurat, format per experts en la música coral a nivell espanyol: Jordi Casas Bayer (director del Coro de RTVE), Alejandro Yagüe (catedràtic numerari de composició al Conservatori Superior de Salamanca), Juan Gabriel Martínez Martín (director de l’Orfeón Burgalés), Marco Antonio García de Paz (director del Coro El León de Oro), Juan José Rodríguez (docent i director de corals) i Jesús Domingo de Miguel (membre executiu de la Confederación Nacional de Corales de España), van atorgar el primer premi d’aquesta XI edició al Grupo Vocal Kromátika (Guadalajara), guanyador també del premi del públic, i que en la passada edició ja va obtenir el segon premi.

El Cor de Cambra Anton Bruckner de Barcelona va obtenir el segon premi, a només dues centèsimes del primer premi, tot interpretant Verano porteño d’Astor Piazzolla en arranjament per a cor mixt, i Dieu qu’il la fait bon regarder de Claude Debussy, a més de l’obra obligada.

El tercer premi va ser per al cor guipuscoà Tolosako Hodeiertz Abesbatxa, mentre que van quedar fora del podi cors com el Coro de la Universidad Carlos III de Madrid, l’Ametsa Gazte Abesbatza d’Irun, la Coral Comarcal de Pinares de Burgos i l’Hondarribiko Eskifaia Abesbatza d’Hondarribia (Guipúscoa).

El Cor de Cambra Anton Bruckner fou fundat pel director Sergi Moreno Lasalle el 2003 a Barcelona, i es va centrar als inicis en la interpretació de música barroca. El gener de 2007 el cor va experimentar una renovació completa arran del canvi de direcció, que passà a càrrec de Josep Miquel Mindán i Júlia Sesé conjuntament. D’aquesta manera es va poder ampliar el repertori, amb especial interès per la música del segle XX. El setembre de 2008 Josep-Ramon Olivé es va incorporar com a director i amb Júlia Sesé conservant-ne la codirecció. Les seves actuacions inclouen nombroses edicions del Maig Coral de Barcelona –organitzat per la Federació Catalana d’Entitats Corals– i col·laboracions amb orquestres com la Simfònica de Sant Cugat, l’Orquestra Girona XXI –sota la direcció de Manel Valdivieso– i l’Orquestra Barroca Catalana, entre d’altres. També ha col·laborat amb entitats corals com el Cor de Cambra del Vallès Oriental, Cor Albada de l’Agrupació Cor Madrigal, Cor Aulos de Sant Cugat o el Cors ArsInnova en programes que inclouen obres de Rutter, Fauré o Vivaldi. El cor ha realitzat també concerts a París i Estrasburg. El Cor de Cambra Anton Bruckner va tancar el curs 2011-12 interpretant els motets de J. S. Bach Jesu, meine Freude i Komm, Jesu, komm en el cicle Maig Coral de Barcelona i a l’església de la Bonanova de Barcelona, on també va oferir la Missa en Re major d’A. Dvořák, amb la col·laboració en ambdues ocasions de l’organista Juan de la Rubia, organista titular de la basílica de la Sagrada Família. Des del setembre de 2012 Júlia Sesé, llicenciada en direcció coral i cant per l’Escola Superior de Música de Catalunya, n’és la directora titular.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter