Subscriu-te

El Cor de Noies de l’Orfeó Català debuta diumenge a la Berliner Philharmonie

El proper diumenge, 12 de maig (20 h), el Cor de Noies de l’Orfeó Català (Buia Reixach i Feixes, directora) debutarà a la prestigiosa sala Berliner Philharmonie. Serà dins del projecte educatiu coral Vocal Heroes de l’auditori alemany, que ajunta el cor jove Vocal Heroes, cantants amateurs, membres de la Berliner Philharmoniker i els cors convidats. Tots estaran dirigits per Simon Halsey, director artístic del projecte. El director anglès, que també és el director artístic dels cors de l’Orfeó Català i assessor artístic del Palau de la Música Catalana, ha propiciat la participació del Cor de Noies al projecte alemany.

Vocal Heroes promou el cant coral a tota la ciutat de Berlín amb un projecte educatiu que té com a objectiu promoure l’associació local i la convivència dels veïns, a més de l’educació artística i la igualtat d’oportunitats. També fonamenta la trobada entre músics.

Per al concert de diumenge els cantants interpretaran There was a child de Jonathan Dove, per a solistes, cor adult, cor infantil i orquestra. Un oratori modern basat en la mort tràgica. El compositor va escriure la peça en homenatge al fill d’uns amics que va morir per accident als 19 anys a Tailàndia. Dove hi descriu el panorama d’una vida jove. Sota la direcció de Halsey, els cantants també interpretaran extractes de Friday afternoons de Nico Muhly. Els cors estaran acompanyats de la soprano Kirsten MacKinnon i el tenor Toby Spence. El concert inclou el disseny de videoinstal·lació d’Anna Henckel-Donnersmarck. Les entrades estan exhaurides, però el concert es podrà veure en streaming aquí.

El Cor de Noies de l’Orfeó Català, fundat el 2000, està integrat per 37 cantaires entre 16 i 25 anys. Buia Reixach i Feixes n’és la directora i Josep Surinyac el pianista. Simon Halsey és l’assessor de cant coral de confiança dels millors directors, orquestres i cors del món, així com un ambaixador del cant coral per a amateurs. És director coral de l’Orquestra i el Cor Simfònics de Londres, director coral del Cor de l’Orquestra Simfònica de la Ciutat de Birmingham, director artístic dels cors de l’Orfeó Català i assessor artístic del Palau de la Música Catalana, director artístic del Programa del Cor de la Joventut de l’Orquestra Filharmònica de Berlín, director del BBC Proms Youth Choir, assessor artístic del Cor del Schleswig-Holstein Musik Festival, director honorífic del Rundfunkchor de Berlín i professor i director d’activitats corals a la Universitat de Birmingham.

Imatge destacada: Cor de Noies de l’Orfeó Català. © Ricardo Rios Visual Art

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter