Subscriu-te

El Cor Impromptu homenatjarà Francesc Alió amb un concert dedicat a la música de la Renaixença

El Cor de Cambra Impromptu

El Cor de Cambra Impromptu, en col·laboració amb la soprano Olga Miracle i el pianista Jordi Tomàs, oferirà el dissabte 16 de juny, a les 19 h, un concert en commemoració del 150è aniversari del naixement de Francesc Alió. El repertori està dedicat exclusivament  a la música de la Renaixença, amb obres de Francesc Alió, Narcisa Freixas, Millet, Nicolau, Vives, Pérez Moya i Pedrell, entre d’altres. El concert es durà a terme a la Sala Vivit de Barcelona.

El Cor de Cambra Impromptu, amb més de quaranta anys de trajectòria, ha interpretat repertoris de gèneres molt diversos, però actualment du a terme una feina molt important de recuperació del patrimoni musical del compositor Francesc Alió, conegut com el pioner en la recuperació de la música tradicional o popular catalana. La «Revista Musical Catalana» (número 327, maig-juny 2012) dedica un article al compositor, en el qual la portaveu del Cor Impromptu, Mariajosé Sales, explica com el fet de tenir el local d’assajos al passatge d’Alió va provocar que, moguts  per la curiositat, descobrissin la importància d’aquest compositor. Com diu aquest article, els membres del cor van decidir, llavors, investigar i fer recerca sobre l’obra i documentació del músic català fins a descobrir que no hi ha cap estudi exhaustiu sobre el personatge. A partir d’aquell moment, van començar una tasca de reivindicació del compositor de la Renaixença musical catalana, amb un seguit d’accions per commemorar el 150è aniversari del naixement de Francesc Alió, que és considerat el pare musical de Catalunya com a harmonitzador de les Cançons populars catalanes i especialment de l’himne Els Segadors.

 Les entrades per a aquest concert, a un preu de 10 euros, es poden aconseguir a través de l’adreça de correu electrònic junta@corimpromptu.cat o trucant al telèfon 655 69 46 51.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter