Subscriu-te

El Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, doblement premiat al concurs Let the Peoples Sing

El Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers en el concurs coral Let the Peoples Sing
El Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers en el concurs coral Let the Peoples Sing

El Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers va guanyar el premi de la seva categoria (cors joves) i el premi Silver Rose Bowl al millor cor (de totes les categories) del concurs de cors amateurs Let the Peoples Sing, que organitza la Unió Europea de Radiodifusió (UER); el cor de Granollers va ser presentat per l’emissora Catalunya Música. La final d’aquest certamen va tenir lloc el 13 d’octubre passat a la Philharmonie de Luxemburg i va ser retransmesa en directe per la temporada Euroràdio.

El concurs, que va néixer als anys seixanta al Regne Unit per iniciativa de la BBC i que als vuitanta es va internacionalitzar, no havia lliurat mai cap premi a un cor del sud d’Europa. El guardó, doncs, representa un èxit per al cor en si mateix, però també mostra com el nivell coral del nostre país s’acosta cada vegada més al del nord del continent, un fet fa pocs anys impensable.

El concurs coral Let the Peoples Sing és un certamen organitzat per la UER enfocat a cors amateurs, els quals presenten enregistraments radiofònics a través de les emissores membres de la Unió Europea de Radiodifusió. Enguany s’han presentat un total de 22 formacions corals a les tres categories del certamen (cors joves, cors adults i cors que interpreten un estil musical particular, com gospel, jazz o música tradicional) i que han estat proposades per 13 emissores de ràdio d’arreu d’Europa.

Catalunya Música (membre de la UER des del març del 2009) va presentar com a candidat, en la categoria de cors joves (destinada a formacions corals amb cantaires per sota dels 19 anys), el Cor Infantil Amics de la Unió. En les semifinals dels dies 25 i 26 de gener a Luxemburg, la formació granollerina que dirigeix Josep Vila i Jover va ser l’escollida pels membres del jurat internacional per passar a la final del concurs juntament amb dos cors finalistes més (provinents d’Anglaterra i Luxemburg), d’un total de cinc formacions presentades en aquesta categoria.

El Cor Infantil Amics de la Unió és considerat un dels cors infantils de més qualitat i prestigi de Catalunya. Va néixer el 1996 a l’Escola de Música creada aquell mateix any dins de la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers. El cor, format per veus blanques entre 12 i 17 anys, és dirigit des de la fundació per Josep Vila i Jover i interpreta obres de diferents períodes i estils, amb especial atenció a la música tradicional catalana i d’autor. Al llarg de la seva trajectòria, ha actuat tant a Catalunya com a l’exterior, sempre amb crítiques molt favorables i ha enregistrat diversos discos. Igualment, ha recollit prestigiosos premis en altres concursos internacionals.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter