Subscriu-te

El Cor Infantil Amics de la Unió, finalista del Concurs de la UER

El Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers. © Jordi Ribó
El Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers. © Jordi Ribó

També ha estat seleccionat en els YEAH! Awards

El Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers és un dels tres cors finalistes, en la categoria de cors joves, del concurs de cors amateurs Lets the Peoples Sing que organitza la Unió Europea de Radiodifusió (UER). El Cor Infantil Amics de la Unió va ser presentat en aquest certamen per l’emissora Catalunya Música, membre de la UER des del 2009. La final se celebrarà el diumenge 13 d’octubre a Luxemburg i serà transmesa en directe per la Temporada Euroràdio.

El concurs coral Let the Peoples Sing és un certamen organitzat per la UER adreçat a cors amateurs, que presenten els seus enregistraments radiofònics a través de les emissores membres de la UER. Enguany s’hi han presentat un total de 22 formacions corals –en les tres categories del certamen: cors joves, cors adults i cors que interpreten un estil musical particular, com gospel, jazz o música tradicional–, que han estat proposades per 13 emissores de ràdio d’arreu del món.

D’altra banda, el febrer passat l’organització del concurs europeu YEAH! (Young EARopean) Awards anunciava que entre els 15 projectes nominats –dels 140 rebuts– hi havia l’espectacle V-E-U-S! que la formació granollerina va estrenar el mes de novembre passat al Teatre de Ponent de Granollers amb gran èxit de públic.

Els YEAH! Awards són una iniciativa de la fundació privada Georgsmarienhütte, obra social d’una de les principals foneries d’Alemanya, que cada dos anys publica una convocatòria oberta a formacions de tot Europa per premiar projectes musicals innovadors que permetin apropar la música a infants i joves. El jurat dels premis està format per reconeguts músics i pedagogs de tot el món; la gala de lliurament de premis se celebrarà el 14 de setembre a la localitat alemanya d’Osnabrück.

L’espectacle ‘V-E-U-S!’. © Anna Padrós
L’espectacle ‘V-E-U-S!’. © Anna Padrós

V-E-U-S! és la darrera producció del Cor Infantil Amics de la Unió, un concert sinestèsic en què música i teatre s’uneixen en una posada en escena única gràcies a la qual l’espectador se sent dins de la música com si fos un membre més del cor.

El Cor Infantil Amics de la Unió està considerat actualment com un dels cors infantils de més qualitat i prestigi de Catalunya. Va néixer el 1996 a l’Escola de Música creada aquell mateix any per la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers. El cor és format per veus blanques entre 12 i 17 anys, i està dirigit, des de la seva fundació, per Josep Vila i Jover. El seu repertori abasta obres de diferents períodes i estils, amb una atenció especial a la música tradicional catalana i d’autor. Al llarg de la seva trajectòria ha actuat tant a Catalunya com a l’exterior, ha enregistrat diversos discos i ha estat guardonat amb diversos premis, tant en certàmens nacionals com internacionals.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter