Subscriu-te

El Cor Jove de l’Orfeó Català publica un CD amb el ‘Requiem’ de Mozart i el de Fauré

CD 8- Cor Jove

La discogràfica Columna Música acaba de publicar el darrer compacte del Cor Jove de l’Orfeó Català amb el Requiem de Mozart i el Requiem de Fauré, CD que correspon al vuitè àlbum de la col·lecció “Els Volums del Palau”. Es tracta de l’enregistrament de dues actuacions en directe que la formació, sota la direcció del seu titular, Esteve Nabona, va oferir amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 dins del Cicle Coral Orfeó Català. El disc ja es pot adquirir als punts de venda habituals, com l’FNAC, El Corte Inglés, la Botiga del Palau i Discos 100. El Cor Jove va oferir el Requiem de Mozart el passat 11 de juliol al Palau de la Música Catalana amb l’Orquestra Barroca Catalana, en una nova versió d’aquesta obra universal amb instruments originals.

En el mateix CD es presenten dos conceptes molt diferenciats del que és un rèquiem, per bé que conserven la mateixa tonalitat en Re menor. La versió de Mozart és un autèntic testament musical del compositor, commovedorament lligat a les darreres circumstàncies de la seva vida, mentre que la proposta de Fauré expressa la seva manera d’entendre la mort, “com un deslliurament feliç, com una aspiració a la felicitat del més enllà, més que no pas com un trànsit dolorós”.

La col·lecció “Els Volums del Palau” és una sèrie de discos que anualment presenta una de les formacions corals de l’Orfeó Català i del Palau i en què habitualment s’interpreta repertori a cappella català o de músiques d’arreu. En aquesta ocasió, el Cor Jove ha enregistrat per primera vegada en la col·lecció dues obres de repertori universal amb orquestra. Cal destacar la participació dels solistes –tots ells catalans– Ana Puche, Elisenda Arquimbau, David Alegret i Pau Bordas en el Requiem de Mozart, i de Serena Sáenz i Esteve Gascon en el Requiem de Fauré.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter