Subscriu-te

El director Diego Martín Etxebarria debuta a l’Òpera de Berlín amb dues estrenes

Martín Etxebarria, Diego director orquestra

El jove director Diego Martín Etxebarria (Bilbao, 1979), que va ser el primer graduat en direcció d’orquestra de l’Escola Superior de Música de Catalunya, debutarà a l’Òpera de Berlín (Berliner Staatsoper) a final de març dirigint un doble programa amb l’estrena de les òperes Die Verwandlung i Die Blinden de Paul-Heinz Dittrich, un dels compositors més influents en la música contemporània d’Alemanya. Aquestes òperes de Dittrich mai no s’havien posat en escena i s’estrenaran el dia 30 de març, amb cinc funcions més: els dies 2, 4, 5, 9 i 11 d’abril; actualment l’Òpera de Berlín, amb direcció musical de Daniel Barenboim, desenvolupa la seva programació al Teatre Schiller. Per al director basc, aquest encàrrec suposa “un important suport a la carrera internacional iniciada fa sis anys i l’oportunitat d’una nova òpera, gènere que sento molt proper, en un dels principals teatres del món”.

Diego Martín Etxebarria ha participat intensament en el teixit musical català, on ha col·laborat amb diverses orquestres i bandes catalanes, com també amb la Cobla Sant Jordi en l’enregistrament del CD Intimitats. L’any passat va dirigir La Bohème al Theater Augsburg, Rita al Volksbühne de Berlín i L’elisir d’amore en diversos auditoris de Galícia, i aquest febrer ha dirigit també una sèrie de concerts a les principals ciutats de Suïssa amb la prestigiosa Camerata Variabile de Basilea interpretant obres del compositor contemporani Gérard Grisey; també ha estat el director musical assistent de la recent estrena de Brokeback Mountain al Teatro Real de Madrid, col·laborant amb el director Titus Engel.

Martín Etxebarria és principal director convidat de l’Orquestra Filharmònica de Cambra de Catalunya i ha estat director artístic de l’Art Ensemble Barcelona (del 2004 al 2007), director musical de l’Euskadiko Ikasleen Orkestra del País Basc (2007 i 2008) i de la Akademisches Orchester Freiburg (del 2010 al 2012). Ha estat convidat per nombroses formacions, com Bilbao Orkestra Sinfonikoa, Euskadiko Orkestra Sinfonikoa, Orquesta Sinfónica de Galicia, Orquesta Sinfónica de Tenerife, Orquesta Ciudad de Granada, Erzgebirgische Philharmonie Aue, Vogtland Philharmonie, Camerata Variabile Basel, Ensemble der Sächsischen Gesellschaft für Neue Musik, o la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. També és el director –juntament amb la mezzosoprano Anna Alàs– del Curs de Direcció Orquestral Eduard Toldrà-Egara Forum Musicae, la segona edició del qual es va fer el juny de 2013.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter