Subscriu-te

El documental ‘Joan Manén. Variacions sense tema’ es presenta al Festival In-Edit de Barcelona

Fotograma del documental amb Kalina Macuta i Daniel Blanch
Fotograma del documental amb Kalina Macuta i Daniel Blanch

El proper diumenge, 30 d’octubre, tindrà lloc la presentació oficial del documental Joan Manén. Variacions sense tema als Cinemes Aribau Club 2 (17.30 h), corresponent al Festival In-Edit de Barcelona, reconegut festival dedicat al documental de temàtica musical. Produït per Marcial AV, gira entorn de la figura del polifacètic violinista i compositor català i fa un seguiment intens i vigorós de les activitats de l’Associació Joan Manén, que presideix el pianista Daniel Blanch. El documental competeix en la secció “Panorama Nacional” del Festival. Joan Manén. Variacions sense tema es va estrenar el 15 de març passat a l’Ateneu Barcelonès. Les entrades (6 euros) es poden adquirir a través del web del Festival In-Edit o a la mateixa taquilla del cinema. Hi haurà un segon passi el dijous vinent, 3 de novembre (17.00 h).

Cartell_Variacions_Sense_Tema

La presentació del documental serà a càrrec de l’escriptor i periodista Genís Sinca. Al final del visionat, la violinista Kalina Macuta, una de les protagonistes, interpretarà una obra de Joan Manén amb un violí que va pertànyer al músic i que recentment s’ha pogut localitzar; l’instrument és propietat de la família Galí, que l’ha cedit amablement. Macuta també utilitzarà l’arc original del mateix Joan Manén, amb el qual interpretava en la majoria d’actuacions durant els darrers trenta anys de la seva carrera. L’acte es clourà amb un col·loqui en què participaran els productors del documental, Daniel Torres i Jaime Ballada, i alguns dels protagonistes.

Joan Manén. Variacions sense tema mostra una radiografia fidel del que és l’Associació Joan Manén, un grup de músics fascinats per un artista que assolí un gran prestigi arreu del món amb el seu art, una fascinació que els empeny dia rere dia a generar activitats que permetin el reconeixement envers qui ha estat, sens dubte, una de les màximes figures musicals del país. El documental fa un seguiment durant quatre anys de les activitats que l’Associació Joan Manén ofereix per recuperar la importància històrica d’aquesta gran figura, mitjançant la divulgació de la seva obra, entrevistes amb persones que el van conèixer, recerca de partitures, enregistrament de discs, restauració de l’instrument del músic, organització de concerts, etc.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter