Subscriu-te

El Festival de Cantonigròs ja té guanyadors

El cor Grex Vocalis actuant al Festival de Cantonigròs © Josep Campos

El jurat del Festival Internacional de Música de Cantonigròs va escollir aquest cap de setmana passat els guanyadors de les competicions de cors mixtos, masculins o femenins i infantils i el concurs de danses. El cor Grex Vocalis, de Noruega, va ser el guanyador de la competició de cors mixtos fins a 40 veus que es va disputar el divendres 20 de juliol, un cor de la ciutat d’Oslo dirigit per Carl Hogset, que va ser guardonat amb el Premi Generalitat de Catalunya, dotat amb 1.800 euros. El segon guardó de la competició, el Premi Ajuntament de Vic, de 1.200 euros, se’l va endur el cor University of the Philippines, de Quezon-City (Filipines), dirigit per Janet Sabas Aracama. Aquesta mateixa formació, dirigida per Janet Sabas Aracama, va resultar guanyadora de la competició de cors mixtos, masculins o femenins, de música popular, amb el Premi Generalitat de Catalunya, dotat amb 600 euros. El palmarès de la competició de música popular es va completar amb el cor hongarès Magnificat Youth Choir, el cor de nens Allegri Children’s Choir, procedent de la ciutat russa de Novourlask, i el cor de noies italià Bodeca Neza.

En la competició de cors femenins fins a 36 veus, el cor Magnificat Youth Choir, dirigit per Valéria Szebellédi, de Budapest (Hongria), va guanyar el Premi Generalitat de Catalunya amb 1.200 euros, seguit del cor de noies italià Bodeca Neza i Grex Vocalis, de Noruega. El cor Moravian Children Choir, de Txèquia, va ser el guanyador de la competició infantil que va tenir lloc el diumenge 22. El cor, dirigit per Lenka Polaskova, de la ciutat txeca de Holesov, va obtenir el premi Generalitat de Catalunya, dotat amb 800 euros. 

En la competició de danses de 35 components com a màxim, el grup S’Eixam Mallorquí de Palma va ser proclamat el millor grup de dansa. El jurat va valorar que el de Mallorca va ser el grup que “de manera més autèntica i genuïna s’ha aproximat al seu folklore” i que va oferir un ball “ben fet i ple d’energia”. S’Eixam Mallorquí és un grup dirigit per Maria Torres Pons i va endur-se el Premi Generalitat de Catalunya, de 600 euros. El Premi Ajuntament de Vic, amb 300 euros, se’l va endur el Seltinis Dance Group, de Siualiai, Lituània, per la “la seva manera estimulant de passar la dansa a les noves generacions a través de jocs autèntics, bon sentit del ritme i bon treball coreogràfic”. El grup de nens Pastalnieki, de Letònia, va rebre el tercer premi, seguit pel Gero Axular Dantza Taldea, de Sant Sebastià (Euskadi).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter