Subscriu-te

El festival Gong presenta dos duets sorprenents a les Coves de Montserrat

Les Coves de Montserrat acolliran aquest proper cap de setmana la 14a edició de Gong, un festival dedicat als nous sons i compromès amb les músiques del món. Enguany la cita presenta dos duets de músics amb estils diferents que es combinen per sorprendre el públic en un escenari natural privilegiat.

El festival començarà dissabte 27, a les 21 hores, amb un concert de Josep Manuel Vega que, amb la seva guitarra, recrea paisatges sonors i genera un clima de pau i recerca introspectiva molt adient a la cova, en un concert d’una única peça o cançó de música improvisada i acompanyada per un gran nombre de petits instruments de percussió.

Josep Manuel Vega

A continuació l’activitat del festival es traslladarà al peu de la muntanya de Montserrat, en una terrassa amb una magnífica panoràmica on, a les 23 hores, tindrà lloc l’actuació de Tarta Relena, un jove duet de veus femenines amb una proposta de cants a cappella de les illes del Mediterrani.

La proposta musical es completarà, en aquest mateix espai, amb la proposta gastronòmica del servei de restauració Happy Foods Eco Friendly, guanyador del programa de TV3 Joc de cartes, que oferirà productes de proximitat amb filosofia slow food.

Ravid Goldschmidt i Iris Azquinezer

Ja diumenge, i novament a dins de les coves, tindrà lloc el concert del duet Nigun, format per l’intèrpret de hang Ravid Goldschmidt i la violoncel·lista Iris Azquinezer. La seva proposta juga amb la unió de dos instruments a priori diferents, el violoncel clàssic i el modern hand pan. Tot un espectacle sonor on el metall, la fusta, la melodia, el ritme, la percussió i la corda es combinen per sorprendre l’espectador. Tancarà el festival, altre cop a la terrassa, la cantant de mantres Carme Nalini.

Carme Nalini

El festival Gong proposa, doncs, una oportunitat única de descobrir l’interior de la muntanya de Montserrat, un espai màgic erosionat pel pas dels mil·lennis i amb una acústica natural excel·lent, ideal per descobrir nous sons de petits instruments, que ressonen sense necessitat d’amplificació.

Imatge destacada: Tarta Relena

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter