Subscriu-te

Albert Cano Smit, Víctor Jiménez, Miquel Ramos i Raquel García-Tomás, nous residents a La Pedrera

La vuitena edició de les Residències Musicals (temporada 2019-20) de la Fundació Catalunya La Pedrera, que arrencarà el proper 16 de setembre, tindrà com a protagonistes el pianista Albert Cano Smit, el contratenor Víctor Jiménez, el clarinetista Miquel Ramos i la compositora Raquel García-Tomás. Així, amb l’objectiu de donar suport i impulsar la carrera dels joves talents de la interpretació i creació musical del país, aquests artistes podran presentar tota la seva versatilitat, ampliar repertoris i veure projectada la seva carrera, tot fidelitzant el públic local cap a la seva proposta artística.

Després del procés de selecció entre 38 candidats, xifra que mostra la consolidació del projecte com a referència entre els joves intèrprets, que l’identifiquen com un programa d’impuls a l’excel·lència musical entre el talent jove que promou la professionalització dels intèrprets destacats, s’ha dissenyat un programa de nou concerts anuals.

El pianista Albert Cano Smit, nascut a Ginebra l’any 1996 i format a l’Escolania de Montserrat, estudia actualment a la Juilliard School de Nova York. Guanyador de diversos concursos internacionals, ha debutat amb l’OBC i les orquestres de San Diego i Las Vegas i ha actuat als festivals de Wissembourg i Rheingau.

Albert Cano oferirà tres concerts a La Pedrera: el 15 de setembre acompanyat pel Quartet Cosmos, el 15 de desembre, amb l’estrena d’una obra de Raquel García-Tomás, i el 16 de febrer de 2020 al costat d’un violinista.

Víctor Jiménez serà el primer contratenor convidat a les Residències Musicals La Pedrera. Format al Conservatori Superior de Música del Liceu, la premsa especialitzada el presenta com un dels contratenors amb més projecció internacional del moment. Destaca com a especialista en la música dels segles XVII i XVIII, tot i que el seu repertori abasta des del Renaixement fins a la música contemporània. Després d’una carrera creixent com a solista, va enregistrar el 2017 el seu primer disc: Bocatto di cardinale.

Víctor Jiménez actuarà a La Pedrera el 20 d’octubre amb l’arpista José Antonio Domené, el 12 de gener al costat de l’organista Joan Seguí i el 17 de maig acompanyat per l’Orquestra Barroca de Barcelona.

El clarinetista Miquel Ramos, format a Premià de Mar, Badalona, l’ESMUC i Lübeck, a més a més ha rebut consells de Lorenzo Coppola, Vicent Alberola i el Quartet Casals. Ha format part de diverses orquestres i és membre del projecte Spira Mirabilis i del quintet de vent Azahar Ensemble. El 2016 va debutar com a solista interpretant el Concert de Carl Nielsen amb l’Orquestra Camera Musicae al Palau de la Música Catalana, on va tornar a actuar fa poc junt amb un talentós grup de cambra format per antics residents de la Fundació Catalunya La Pedrera.

El primer concert de Miquel Ramos a La Pedrera serà el 17 de novembre, al costat del Lassus Quartet. El 15 de març actuarà amb el pianista Alex Ramírez i l’actor Jaume Sangrà, i el 19 d’abril ho farà novament amb Alex Ramírez.

Pel que fa a la composició, tot seguint la línia iniciada la temporada anterior, enguany serà Raquel García-Tomás la compositora que es vincularà al programa Residències Musicals amb la composició de tres peces d’encàrrec que s’estrenaran als programes que confegiran els intèrprets residents.

Els concerts tindran lloc de setembre a maig, el tercer diumenge de cada mes (llevat del gener), a les 18 hores. El preu de les entrades, que es posaran a la venda al llarg del mes d’agost, és de 13 euros, amb possibilitat d’accedir a abonaments i descomptes especials.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter