Subscriu-te

El Festival Grec presenta les seves noves línies d’actuació

Pedalejant cap al cel, espectacle inaugural del Grec 2012
El Grec Festival de Barcelona va presentar el passat dimecres les principals novetats per a la nova edició –un vint per cent de la programació total que es presentarà a finals de maig. El canvi més destacat és l’aposta per un nou format d’inauguració: aquest any, per primera vegada, el Festival arrencarà a l’avinguda de Lluís Companys amb una gran festa oberta a tota la ciutadania, amb els grups musicals Canteca de Macao, La Troba Kung-Fú i l’espectacle de teatre de carrer Pedalejant cap al cel, per començar pròpiament, l’endemà 1 de juliol, la programació oficial amb un concert del músic Pascal Comelade i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona al Teatre Grec. Segons el nou director, Ramon Simó, “realment el que busquem amb aquestes noves accions del Grec és arribar d’una manera més propera a l’espectador”, tot insistint en “la necessitat que el Grec es faci sentir a Barcelona”. Aquesta intenció es completa amb els espectacles itinerants Kamuyot d’Ohad Naharin i IT Dansa i L’ànima del busde Martí Torras i Marc Artigau, amb un espectacle format per quatre itineraris d’un autobús.

Jaume Ciurana, tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, va presentar les cinc línies d’actuació que marquen la nova orientació del Festival. La més important és la intenció de crear una nova relació entre el Grec i els ciutadans, motiu principal del canvi de format de la inauguració. D’altra banda, el Festival té com un altre eix tornar-se més territorial ampliant el seu àmbit més enllà de Barcelona i activar una política de captació de nous públics. Per això s’ha creat la secció Grec Innovació. Amb la voluntat de fer propostes que arribin a públics més dinàmics en forta connexió amb les tecnologies actuals, el Grec ofereix aquest any diversos espectacles de nou format, com són Viatges de José Sanchis Sinisterra i Ferran Audí, Pseudo de Marcel·lí Antúnez Roca, Full Evening de Contrapunctusdancesport i La Nana Brunilda menja malsons de Charly Trama Teatre i Nona Asensio.

Aquest any el Grec també vol ser un festival dirigit al públic familiar, per la qual cosa ofereix un programa familiar amb cinc espectacles, en què destaquen Els racons de la memòria del reconegut pallasso Tortell Poltrona, que celebrarà al Grec els seus 35 anys de professió, i Llenties i Marabú, una producció d’Escarlata Circus, companyia catalana molt important i a la qual el Grec vol retornar el seu espai a Barcelona. Ramon Simó té com a objectiu important que, a partir d’aquest any, el circ tingui el seu espai propi al Grec, i programa també l’espectacle Le Gran C, en què la companyia francesa XY ofereix el seu particular homenatge al món dels castellers. La programació infantil es completa amb Kindur, vida aventurera de les ovelles a Islàndia i la proposta musical de la Coral Cantiga en el seu 50è aniversari amb La mar d’Albert Guinovart i La tonalitat de l’infinit de Enric Casasses i Feliu Gasull. A més, el Festival promourà diverses activitats de mediació per fomentar la introducció del públic a gèneres poc coneguts i apropar-se a altres nous. Per allò, ha programat diverses activitats paral·leles, com el tradicional Obrador d’Estiu de la Sala Beckett, l’Escola de l’Espectador, els Tallers de Circ i les Converses a les Biblioteques.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter