Subscriu-te

El Festival Internacional de Cant Coral de Barcelona fa 50 anys

Fcec-2014_Pi

El tradicional certamen, que acull tallers i concerts de formacions corals d’arreu, se celebra del 6 al 12 de juliol.

El Festival Internacional de Cant Coral de Barcelona, organitzat per la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC), arriba enguany a la 50a edició. Aquest és un dels certàmens de música coral més antics de Catalunya que celebra el mig segle de vida seguint la línia dels darrers anys. Com ja és habitual, doncs, durant  una setmana, la capital catalana i d’altres municipis del país acolliran grups corals vinguts d’arreu el món que oferiran actuacions de qualitat amb l’objectiu de promocionar el cant coral a casa nostra.

El festival d’enguany te lloc del 6 al 12 de juliol, amb tallers i concerts de les corals convidades que són: Rauma Musikkskoles Ungdomskor (Andalsnes, Noruega), Schola Juvenil de Venezuela (Caracas, Veneçuela), Escolania de Tomares (Sevilla), Youth Choir Lirica (Genk, Flandes), Multikultichor (Bonn, Alemanya), Serenas Youth Choir (Ankara, Turquia) i Texas Youth Orchestra and Choir (Dallas, Estats Units). Tots els cors oferiran una part del seu repertori en solitari durant els concerts que tenen lloc a l’església del Pi de Barcelona des del dimecres 8 de juliol fins el diumenge 12 de juliol, a les 9 de la nit.

En el concert de cloenda, que tindrà lloc al Palau de la Música Catalana de Barcelona demà dissabte, 11 de juliol (21 h), també hi participaran –a més a més de les corals convidades– tres formacions vocals de casa nostra: la Coral Sant Jordi de Barcelona, la Coral Sellarès de Gavà, Pax Cor de Cambra de Sabadell i cantaires de la FCEC. En aquest concert es podran escoltar les obres treballades en els tallers, algunes d’elles estrenes per commemorar el 50è aniversari del festival com La Lumière du nord, de Bernat Vivancos; Sud, d’Albert Carbonell; Emily Sparks, d’Albert Guinovart i Canticel, de Feliu Gasull.  En aquesta edició, els cursos programats estan dirigits per Elisenda Carrasco, Salvador Brotons i Karmina Silec.

Els concerts a l’església del Pi són gratuïts, mentre que el concert de cloenda al Palau de la Música té un preu de 15 euros, amb descomptes per als membres de la FCEC.

Paral·lelament als concerts que es desenvolupen a Barcelona, els cors convidats visiten altres municipis de Catalunya per aprofitar l’estada i compartir la seva música. Sant Vicenç dels Horts, Prats de Lluçanès, Sant Boi de Llobregat, Casserres i Castellar del Vallès són les poblacions que acolliran actuacions al llarg de tota la setmana.

El pot consultar tota la programació aquí.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter