Subscriu-te

El Festival Tiana Antica presenta la 23a edició, amb quatre concerts de música antiga, barroca, renaixentista i romàntica

Els dies 30 d’abril i 1, 6 i 7 de maig tindrà lloc la 23a edició del festival de música antiga Tiana Antica. Seran quatre concerts interpretats amb criteris històrics, amb instruments originals o rèpliques, programats per Visigòdia i amb direcció artística de Llorenç Blasi.

La cita arrencarà amb una jornada en tres parts a la Sala Albéniz del Casal de Tiana: al migdia, exposició d’instruments medievals; a la tarda, conferència i presentació del llibre Instrumentarium musical alfonsí, a càrrec de l’organòleg, musicòleg i medievalista Jota Martínez, que també dirigirà l’Ensemble Alfonsí, com a fi de l’activitat del dia, en un programa titulat “Cantigues de Catalunya i Montserrat”, amb música i instruments representats als còdexs d’Alfons X el Savi i B.I.2 d’El Escorial.

L’endemà, dilluns 1 de maig, el festival es traslladarà a la Masia de Can Riera, que acollirà el programa “Pensaments i sonoritats”, amb Sonates de Bach a càrrec de Lluís Heras, violó, i Jordi Reguant, clavicèmbal, alternades amb pensaments i poesies de Johann Wolfgang von Goethe traduïdes per Joan Maragall, que recitarà Anna Ycobalzeta.

El segon cap de setmana de programació, el 6 de maig, i novament al Casal de Tiana, la Sala Albéniz serà l’escenari d’un espectacle participatiu de música i dansa renaixentista a càrrec de la companyia Xuriach.

Finalment, el festival es tancarà el 7 de maig, a la Masia de Can Riera, amb un concert del conjunt Ilerda Antiqua titulat “An die Musik”, que contindrà lieder de Schubert i compositors del seu temps en edicions contemporànies per a guitarra.

Com ha estat habitual des dels seus inicis, Tiana Antica és un festival inclusiu que permet la descoberta tàctil d’instruments històrics adaptada a persones amb discapacitat visual.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter