Subscriu-te

El Gran Teatre del Liceu publica els seus annals

Amb motiu del vintè aniversari de la reobertura, el Gran Teatre del Liceu posa a disposició dels ciutadans una base de dades online amb tota la informació artística, material gràfic i programes de mà dels últims 20 anys. La resta de temporades, fins a completar tot el llegat artístic i cultural del Teatre des de la seva inauguració l’any 1847, s’anirà publicant progressivament abans de l’any 2022, en què el teatre celebrarà el 175è aniversari.

Aquests annals són fruit de la investigació d’en Jaume Tribó, mestre apuntador del Teatre des del 1975, que ha treballat conjuntament amb l’arxiu de la Fundació del Gran Teatre del Liceu per fer pública la història artística d’aquest equipament. A més d’una fitxa artística exhaustiva de cada funció, la base de dades inclou un buidatge sistemàtic de notícies i anècdotes a l’entorn de cada representació, fet que singularitza aquests annals respecte d’informacions similars que ofereixen altres coliseus del món.

D’altra banda, l’entorn de consulta creat facilita l’accés a qualsevol tipus d’usuari: investigadors professionals o aficionats, estudiants universitaris i no universitaris i ciutadans en general. La descripció i fragmentació dels camps permet fer una cerca per paraules per títol, professionals, companyies o teatres productors, així com filtrar per tipologia d’espectacle i per nom. Un accés alternatiu a la base de dades, sota el títol “Descobreix les temporades”, ofereix una panoràmica de la totalitat de temporades en forma d’arbre. Properament, s’activaran noves funcionalitats com la cerca avançada, que permetrà combinar elements en múltiples camps.

Finalment, l’eina “Documenta l’escena” permet que siguin els mateixos usuaris els qui aportin coneixement en la descripció de les imatges i, d’aquesta manera, ajudar l’arxiu a identificar les persones que apareixen a les fotografies i enviar la informació –que s’incorporarà després de ser contrastada- a través d’un formulari.

L’adreça web per consultar els annals del Liceu és: https://annals.liceubarcelona.cat/

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter