Subscriu-te
,

El Gran Teatre del Liceu reorganitza el seu Departament Musical

El Gran Teatre del Liceu ha presentat la reorganització del seu Departament Musical, aprovada per la Comissió Executiva del Teatre i ratificada pel Patronat de la Fundació del Gran Teatre del Liceu. Aquesta nova organització pretén la consolidació del projecte musical encarregat al mestre Josep Pons i l’ampliació del seu àmbit d’actuació per atendre noves necessitats del Teatre, tant artístiques, com de nous formats i públics, educatives i socials. Per fer-ho possible, s’ha renovat quatre temporades addicionals el contracte de Josep Pons com a director musical del Gran Teatre del Liceu, amb la comesa de donar continuïtat al projecte de millora de l’Orquestra Simfònica i el Cor del Liceu i posar els fonaments musicals del Teatre dels propers anys.

Unes de les línies de treball previstes amb l’Orquestra és assolir la plantilla acordada en el vigent pla musical de la formació, que inclou la incorporació d’un total de 30 noves places des de la temporada 2014-15 fins d’aquí a tres temporades, així com elaborar el nou pla estratègic de creixement i consolidació per als propers anys.

També està prevista la consolidació del Cicle de Concerts Simfònics, el Cicle de Música de Cambra i grups Denominació d’Origen Liceu, a més de gires pel territori i intercanvis internacionals. Una de les novetats és el nou projecte d’enregistraments, que inclou la participació a la plataforma digital del Liceu, l’acord de col·laboració amb l’editora Harmonia Mundi France en dos títols anuals i la participació en el projecte audiovisual de música simfònica 360º de “la Caixa”. L’Orquestra Simfònica del Liceu també incrementarà la participació als projectes Social i Educatiu, considerats essencials per a la nova concepció del Teatre.

En aquesta nova etapa, Josep Pons comptarà amb el suport d’una adjunta a la Direcció Musical, que serà Conxita Garcia, persona de total confiança del mestre i amb àmplia trajectòria al Liceu, on està vinculada des de fa divuit anys i era directora titular del Cor des del 2015. La seva tasca, directament vinculada amb Pons, inclou tres àmbits principals d’intervenció: assistència i assessorament musical al Teatre, tant en les produccions futures com en les que s’estiguin duent a terme; suport a diferents departaments del Liceu i col·laboració en projectes de perfeccionament i professionalització. El relleua la direcció del Cor recau en el director argentí Pablo Assante,que haurà de consolidar el procés de millora artística del Cor, amb una formació que ha d’assolir els 60 membres, potenciar la creació d’un cicle propi de Música Coral i la promoció de concerts en gira.

També, en aquesta nova estructura del Teatre, Antoni Pallès amplia l’àmbit de responsabilitat i assumeix el LiceuAprèn i el LiceuApropa, en esdevenir director del Departament Musical, Educatiu i Social, mentre que Josep M. Armengolés designat director tècnic d’Orquestra i Cor.

Imatge destacada: d’esquerra a dreta: Pablo Assante, Conxita Garcia i Josep Pons. © Antoni Bofill

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter