Subscriu-te

El Kebyart Ensemble, guanyador de la 14a edició del Concurs Internacional de Música de Les Corts

La soprano Adriana M. de León guanya el primer premi de la categoria de cant.

El quartet de saxòfons Kebyart Ensemble, format per Víctor Serra (saxo alt), Pere Méndez Marsal (saxo soprano), Daniel Miguel (saxo baríton) i Robert Seara Mora (saxo tenor) va guanyar per unanimitat el primer premi de la 14a edició de Concurs Internacional de Música de Les Corts (CIM), en la categoria instrumental. El CIM, que inclou dues categories: instrumental i cant, és organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona (Districte de les Corts), el Centre d’Estudis Musicals A Tempo i l’Associació Per l’Altre Cor Cremat-Ajut al Quart Món. El certamen vol estimular i donar suport als joves intèrprets de música clàssica en la seva carrera musical. Aquesta catorzena edició es va celebrar del 28 de maig al 2 de juny de 2018 al Centre d’Estudis Musicals A Tempo (fase de selecció), al Centre Cívic Can Deu (fase de concert) i a l’Auditori Axa (fase final). El jurat de la modalitat instrumental era format per Mercedes Conde, Ricardo Estrada, Pedro Hernández, Alexandra Miletic, Lluís Soler, Albert Torrens, Alba Ventura, Sol Vicente, Enrique Bagaría i Xavier Pagés; mentre que el de la categoria de cant va ser format per Roger Alier, Carlos Caballé, Ricardo Estrada, Alberto García Demestres, Pedro Hernández, Jordi Maddaleno, Leticia Martín, Fernando Sans Rivière i Lluís Soler.

El duo de violí i piano Picotti-Puig durant la prova final

Després de dues rondes eliminatòries, el Kebyart Ensemble va interpretar en la prova final el Capriccio op. 81 de Mendelssohn i Golliwogg’s cakewalk de Debussy. El primer premi està dotat amb 3.000 euros i un concert al Centre Cívic Josep M. Tries i Peitx, corresponent al Cicle Clàssica a les Corts. El segon premi, dotat amb 1.000 euros, va ser atorgat al duo de violí i piano Picotti-Puig, format per Federico Picotti (violí) i Marta Puig Gómez (piano).

La soprano Adriana M. de León durant la prova final

Pel que fa a la categoria de cant, el primer premi, dotat també amb 3.000 euros i un concert al Centre Cívic Josep M. Tries i Peitx, va ser per a la soprano Adriana M. de León, mentre que el segon, dotat amb 1.000 euros, va ser per a la també soprano Sara Bañeras. Adriana M. de León també va obtenir com a premi l’enregistrament d’una maqueta professional, a càrrec de Solfa Recordings, i Sara Bañeras també va obtenir el premi del públic in memoriam Oroitz Maiz.

La soprano Sara Bañeras durant la prova final

La resta de premis especials van ser els següents. Concert organitzat per l’Aula d’Extensió Universitària de Les Corts, per al duo Picotti-Puig; concert dins el cicle Les Veus del Monestir, per a la soprano Tabita Martínez; beca per al curs 2018-19 de Barcelona Opera Studio, per al tenor Rodrigo Petate; concert de clausura de la Festa Major de les Corts, a l’Auditori Axa, per a la soprano Sara Bañeras; concert del cicle de tardor del Jardí dels Tarongers, per al pianista Álvaro Mur; accés d’un finalista (instrument) a la fase de selecció d’El Primer Palau 2019, per al duo Picotti-Puig; i accés d’un finalista (cant) a la fase de selecció d’El Primer Palau 2019, per a la soprano Sara Bañeras.

Sobre el Kebyart Ensemble

El Kebyart Ensemble (tres dels seus membres a la imatge) després de rebre el premi

Creat a l’ESMUC l’any 2014, el Kebyart Ensemble també va guanyar el 2016 el Premi El Primer Palau i el Premi de Música de Cambra Montserrat Alavedra-Premi BBVA de Música (ex aequo). El 2017 va guanyar el segon premi del Concurs Mirabent i Magrans i el 2015 també el segon premi de la 84a edició del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya; anteriorment va rebre el primer premi del X Concurs Internacional de Música de Cambra Higini Anglès. Durant la temporada 2017-18 va fer una gira de concerts per diverses sales de l’Estat espanyol, i també ha actuat a altres països, com Rússia, els Països Baixos i Luxemburg. Recentment el quartet ha presentat el seu primer treball discogràfic, Accents, publicat per Columna Música. Des del 2017 són artistes Selmer i Vandoren.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter