Subscriu-te

El Liceu acollirà els primers Premis Òpera XXI

Mirna Lacambra ha estat premiada pel seu projecte de desenvolupament de l’activitat operística i la tasca al capdavant d’Amics de l’Òpera de Sabadell.

L’Asociación de Teatros, Festivales y Temporadas de Ópera de España ha atorgat els primers Premis Òpera XXI, que reconeixen l’activitat lírica a nivell estatal durant la temporada 2017-18. Aquesta primera edició es tancarà amb la cerimònia de lliurament de guardons al Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu el proper 21 de març. Els Premis contenien les categories de direcció musical, direcció d’escena, millor cantant, millor iniciativa de desenvolupament o difusió de l’activitat operística, i nova producció lírica.

Així, han resultat premiats: Guillermo García Calvo, per la direcció musical de Siegfried a l’Ópera d’Oviedo (setembre del 2017); el director d’escena Calixto Bieito, pel seu treball a la producció de Die Soldaten al Teatro Real (maig-juny del 2018), i la soprano Mariella Devia, per la seva interpretació de Lucrezia Borgia a la temporada operística de l’Asociación de Amigos de la Ópera de la Corunya (setembre del 2017). Per la seva banda, Mirna Lacambra ha estat premiada per la tasca al capdavant d’Amics de l’Òpera de Sabadell, i, finalment, el Teatro Real rebrà el guardó a la nova producció operística per Gloriana (abril del 2018).

Escena de Die Soldaten al Teatro Real. © Javier del Real-Teatro Real

El jurat d’aquesta primera edició dels Premis Òpera XXI ha estat integrat pels musicòlegs Jaume Radigales i Begoña Lolo, la reconeguda soprano Ana María Sánchez, els periodistes especialitzats Gonzalo Alonso, Pablo Meléndez-Haddad, Fernando Sans i Juan Ángel Vela del Campo, així com l’escriptor i divulgador musical Ramon Gener. Tots ells són experts de reconegut prestigi nacional i internacional i amb un profund coneixement de l’activitat lírica actual.

D’altra banda, i d’acord amb les bases dels Premis, l’assemblea de l’Associació ha estat qui ha atorgat el premi honorífic a la persona o institució per la seva contribució significativa al món de la lírica. Així doncs, es va decidir premiar la tasca de Josep Carreras i de l’Asociación de Amigos de la Ópera de la Corunya.

Amb aquests Premis, aquesta associació vol reconèixer i donar visibilitat a la intensa activitat lírica a l’Estat espanyol, tot prenent el relleu dels desapareguts Premios Líricos Teatro Campoamor. Els Premis Òpera XXI neixen des del compromís de tots els teatres d’Espanya per la creació d’uns guardons que gaudeixin de viabilitat i continuïtat en el temps. Per a aquesta primera convocatòria s’ha comptat amb la col·laboració de l’empresa Clemente Pianos/Polimúsica/Bilbao Trading PartnerShip.

Imatge destacada: escena de Siegfried a l’Ópera d’Oviedo. © Iván Martínez-Ópera de Oviedo

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter