Subscriu-te

El Liceu i el Palau de la Música signen un conveni de col·laboració per a un nou cicle de concerts

D’esquerra a dreta: Joan Francesc Marco, Mariona Carulla i Joan Ollé. © Antoni Bofill

Fa pocs dies Joan Francesc Marco, director general del Liceu; Mariona Carulla, presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, i Joan Oller, director general del Palau, van signar un conveni pel qual el Liceu i el Palau acorden presentar anualment un cicle de concerts de música simfònica, que es farà al Palau de la Música, amb el Cor i l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i que durà el nom de “Liceu al Palau”. D’aquesta manera, ambdues entitats emprenen el camí per acomplir alguns dels seus objectius estratègics.

D’una banda, el Gran Teatre del Liceu té el projecte d’enriquir el prestigi de l’Orquestra Simfònica i el Cor del Liceu. Un dels primers passos ja iniciats en aquest sentit va ser el fitxatge del mestre Josep Pons com a director musical titular a partir de la temporada 2012-13. Un altre pas en la mateixa direcció és que l’Orquestra del Liceu participi en grans cicles simfònics les properes temporades.

I de l’altra, el Palau de la Música Catalana, d’acord amb la voluntat d’enriquir la seva programació amb projectes de qualitat i cercant l’excel·lència artística, vol reforçar les sinergies amb les entitats culturals del país, i en aquest cas amb el Gran Teatre del Liceu, generant un cicle conjunt amb objectius artístics compartits.

Josep Pons, responsable del cicle, creu que al Liceu “l’alternança amb la música simfònica esdevé la millor garantia per a un creixement artístic adequat”, alhora que anuncia que serà “un cicle gran, ambiciós, de prestigi, amb la presència de les millors figures internacionals, però també amb una mirada cap als més joves, aquells que intuïm que seran les figures del demà”.

En la propera temporada 2012-13, constituiran el cicle quatre concerts de l’Orquestra Simfònica del Liceu que tindran com a compositor central Johannes Brahms; tres d’aquests concerts seran dirigits pel mestre Pons. En cadascun s’inclourà una obra d’algun compositor català. I les temporades següents és previst que els cicles se centrin en les figures de Beethoven, Haydn i Mozart, entre d’altres.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter