Subscriu-te

Oriol Pérez Treviño dimiteix com a director general de L’Auditori

Oriol Pérez Treviño. © Eva Guillamet

“L’Auditori ha rebut avui (20 de febrer) la renúncia d’Oriol Pérez Treviño com a director general. El Consorci de L’Auditori i l’Orquestra ha acceptat la renúncia després que s’hagués constatat un ús indegut de les seves potestats com a director general pel que fa a l’administració de fons públics. El Consorci de L’Auditori i l’Orquestra ha obert un expedient informatiu per esclarir els fets. En els propers dies es convocarà un consell d’administració per tal de prendre les decisions oportunes en relació amb la seva substitució.” Aquesta és la nota que es va enviar ahir al vespre des de L’Auditori als mitjans de comunicació anunciant la dimissió d’Oriol Pérez Treviño.

Segons les informacions aparegudes en diversos diaris de Barcelona, Oriol Pérez (Manresa, 1972) presumptament hauria fet un ús indegut d’una targeta de crèdit, per uns 10.000 euros, en unes despeses que no s’adeqüen al seu càrrec. Oriol Pérez sembla que s’ha compromès a rescabalar aquesta quantitat. Tot i així, el Consorci de L’Auditori ha decidit actuar ràpidament arran de la pèrdua de confiança en Oriol Pérez Treviño motivada per aquest suposat ús indegut de fons públics lligats a unes targetes de crèdit dependents de L’Auditori.

Els òrgans de govern de L’Auditori han decidit iniciar (23 de febrer) un procés de selecció de candidats per substituir Oriol Pérez Treviño. Es crearà una comissió de selecció que s’encarregarà de fer la proposta corresponent als òrgans de govern de L’Auditori. Es preveu que en un termini màxim de 45 dies aquest procés quedarà resolt. L’actual director de serveis de L’Auditori, Josep Maria Amorós, exercirà les funcions de director general fins al nou nomenament.

Oriol Pérez va accedir oficialment al càrrec de director general de L’Auditori l’1 de setembre de 2011 substituint Joan Oller –actual director general del Palau de la Música–, després d’un procés de selecció que va durar mesos, en declarar-se primer desert i sent escollit Oriol Pérez –entre les 29 candidatures presentades de bon principi– en una segona revisió i ser proposat per les dues institucions que formen el Consorci de L’Auditori: el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Institut de Cultura de Barcelona.

Abans d’accedir al càrrec de director general de L’Auditori, Oriol Pérez havia coordinat el Centre Robert Gerhard d’aquest mateix equipament, havia realitzat tasques de director artístic al Festival de Torroella de Montgrí des del 2009 –prèviament hi havia treballat com a director adjunt i com a assistent– i havia estat coordinador general de la Xarxa de Músiques a Catalunya.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter