Subscriu-te

El Liceu posa en marxa una nova temporada digital que promet revolucionar la manera de veure l’òpera

La plataforma Liceu+, que ja oferia fins ara accés a continguts diversos, s’amplia ara amb Liceu+ Live, que permetrà veure alguns títols de la temporada amb una qualitat de so i imatge excel·lents, tant en directe com en una versió editada posteriorment.

D’aquesta manera, coincidint amb el seu 175è aniversari, el Teatre de La Rambla pretén respondre als objectius de millorar l’accessibilitat a l’òpera, tot superant barreres com ara el preu o la territorialitat, així com internacionalitzar-ne la programació i complementar l’experiència operística.

En aquesta primera temporada en funcionament, Liceu+ Live oferirà cinc títols: Il trovatore, Il trittico, Tosca, Macbeth i Manon. Cadascun es podrà seguir en dues modalitats: la versió en directe tindrà com a valors afegits un mestre de cerimònies, un xat en viu i l’opció de subtítols en català, castellà, anglès i l’idioma original de l’òpera.

Uns dies després del directe, la plataforma posarà a disposició l’edició Premium, que es podrà visualitzar tantes vegades com es vulgui i que incorporarà la realització amb diverses càmeres –fins a set dispositius 4K i so compatible amb Dolby 5.1–, el seguiment de la partitura en paral·lel a la representació, comentaris artístics de directors o l’opció de veure l’òpera per actes.

Cada temporada el Liceu oferirà un abonament digital amb cinc títols, que romandran disponibles a la plataforma durant dues temporades.

La plataforma Liceu+ ha estat desenvolupada per Mediapro i és accessible des de qualsevol navegador web (PC, tablet, smartphone), i també compta amb una app gratuïta per a dispositius iOS i Android. Igualment, és compatible amb Smart TV a través d’un cable HDMI, Chromecast o similar.

El projecte audiovisual és una línia estratègica del Liceu, que es va iniciar el 2001 amb les retransmissions en directe als cinemes, de les quals va ser un dels teatres pioners. En total, als cinemes el Liceu ha projectat 23 produccions, que han estat vistes per més de 250.000 espectadors de més de 300 països. Així mateix, també en forma part la iniciativa Liceu a la Fresca, en què més de 300 pobles i ciutats de Catalunya han projectat una òpera en directe a l’aire lliure, i amb més de 200.000 espectadors en cada edició.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter