Subscriu-te

El Moianès Sona acull un concert en solitari del violinista Pierfrancesco Fiordaliso

El violinista italià Pierfrancesco Fiordaliso. Foto: Estudi Carles Boix

El cicle de concerts gastronòmics El Moianès Sona (organitzat per Joventuts Musicals de Moià) acull aquest diumenge, 24 de juny, el concert del violinista italià Pierfrancesco Fiordaliso, que interpretarà en solitari algunes de les obres més conegudes del repertori virtuosístic per a violí sol.

El programa del concert està format per la Partita en Re m, BWV 1004 de J. S. Bach, la Sonata op. 27 núm. 4 d’Eugène Ysaÿe i la transcripció de Niccolò Paganini de “Nel cor più non mi sento” de La Molinara de Paisiello. El concert tindrà lloc a l’ermita de Sant Pere de Ferrerons, a les 18 h, coincidint amb les festes del poble de Ferrerons. Prèviament al concert, hi haurà una visita comentada a l’església on tindrà lloc l’actuació i un cop acabat el concert hi haurà un bufet lliure de tast gastronòmic amb productes del Moianès.

Pierfrancesco Fiordaliso ha col·laborat com a concertino en orquestres simfòniques i de cambra, com l’Arturo Toscanini de Parma, Filarmonia Veneta, Settimane Musicali di Stresa, I Solisti di Fiesole, Orchestra da Camera di Bologna i d’altres, amb les quals ha actuat també com a solista. Ha estat premiat en nombrosos concursos internacionals (Stresa, Florència, Gènova, Catanzaro, entre d’altres) i ha ofert concerts a Itàlia, França, Alemanya, Hongria, els Emirats Àrabs, Espanya, els Estats Units, Amèrica del Sud, etc. Des de l’any 2005 resideix a Barcelona, on ha estat membre del Trio Mediterrani i forma duo amb el pianista Manuel Ruiz. Desenvolupa una intensa activitat pedagògica al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i al Conservatori Isaac Albéniz de Girona. En aquest àmbit, mostra un interès especial per les diverses tècniques d’estudi del violí i per la divulgació de la figura i el repertori de Niccolò Paganini i altres violinistes compositors.

El cicle de concerts El Moianès Sona es clourà el proper 21 de juliol amb el concert de la flautista Gemma Corrales i el guitarrista Fernando Espí, amb un programa que inclou obres de García i Soler, Granados, Rodrigo i Piazzolla. El duo Corrales-Espí és guanyador de concursos internacionals com el Francesc Tàrrega, Concurs Permanent de JME, Concurs Friedrich Kuhlau d’Uelzen, entre d’altres. Aquest concert tindrà lloc a l’església de Santa Coloma Sasserra (Castellcir).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter