Subscriu-te

El Palau acull la integral de les simfonies de Brahms en dos dies consecutius

Els propers 9 i 10 de maig (20 h), arriba al Palau de la Música un dels projectes més emblemàtics de la temporada: la interpretació de la integral de les Simfonies de Johannes Brahms de la mà de l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca, sota la direcció del reconegut director Daniel Harding.

El primer dia s’oferirà la primera i la tercera simfonia, mentre que el dimarts, dia 10, serà el torn de la segona i la quarta.

Harding és el director musical d’aquesta formació des de l’any 2007, una orquestra, convidada habitualment a festivals i sales de concerts internacionals i reconeguda pels seus enregistraments, molts dels membres de la qual són alhora solistes i músics de cambra destacats.

L’obra simfònica de Brahms es caracteritza per la majestuositat simfònica i la capacitat de commoure íntimament. La Primera -l’anomenada “Desena” de Beethoven– és ampul·losa i s’estructura en una introducció imponent, una pausa reflexiva, un scherzo plàcid i elegant i un finale de ressonàncies beethovenianes. La Segona, més equilibrada i calmada, contrasta amb l’anterior, i la Tercera és sens dubte, la més popular, sobretot pel tema del tercer moviment que s’ha fet cèlebre. Finalment, la Quarta Simfonia destaca per la passacaglia final, que tanca el gran cicle amb una apoteosi de 35 variacions orquestrals.

Imatge destacada: © Julian Hargreaves.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter