Subscriu-te

El Palau de la Música Catalana presenta l’Espai Palau

El Palau de la Música Catalana ha presentat avui als mitjans de comunicació l’Espai Palau, el nou espai per a assajos de l’Escola Coral de l’Orfeó Català i dels cors de Palau Vincles (el projecte social del Palau), situat al carrer d’Ortigosa número 10, en un edifici modernista del 1910, catalogat com a bé amb elements d’interès.

L’espai, en magnífic estat de conservació i amb una ubicació privilegiada, a escassos metres del Palau, té més de 900 m2 i disposa, entre altres serveis, d’una sala polivalent de 185 m2 equipada tecnològicament; de 13 aules entre 19 i 30 m2, i d’una àmplia recepció i un pati interior. El nou emplaçament serà utilitzat també per a altres necessitats pròpies de la institució, com la realització d’assajos de formacions que hagin d’actuar al Palau, classes de cant de la resta de formacions corals i activitats de l’Hivernacle del Palau, com ara conferències o presentacions. Gràcies a les seves característiques, també es preveu llogar l’espai a tercers per a la celebració d’esdeveniments.

©Antoni Bofill

L’Espai Palau ja està en funcionament i pendent de millores, com la insonorització dels mòduls. Durant el mes de juliol està essent el lloc principal on es desenvolupa l’esplai d’estiu de Palau Vincles, la proposta de lleure cultural que acull setmanalment una seixantena de nens i nenes que gaudeixen de la cultura i la música en el marc d’aquesta iniciativa exitosa.

Millora de les instal·lacions de la Sala de Concerts

D’altra banda, del 21 de juliol al 19 de setembre, la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana romandrà tancada perquè s’implementaran un sèrie de millores tècniques que s’emmarquen dins del programa de manteniment i conservació continuada  del patrimoni. Aquest seguit de millores estan centrades en la restauració de la fusta de l’escenari i la renovació de la maquinària de la graderia mòbil, així com l’entapissat selectiu de butaques segons el seu grau de conservació, la revisió i neteja del sostre ceràmic de la Sala i de la lluerna i, finalment, també es netejarà l’orgue que presideix la Sala de Concerts. Aquestes feines de conservació compten amb la subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Cultura.

Per la seva banda, el Cafè Palau i la seva terrassa romandran oberts durant tot l’estiu. Com a novetat, Balot Restauració, l’empresa que gestiona el Cafè Palau, oferirà “Sopars íntims al Palau”, una proposta per als divendres i dissabtes de juliol, agost i fins a l’11 de setembre amb sopars al Foyer del Palau i música en viu de grups de jazz, soul o bossa nova, entre altres estils. Més informació en aquest enllaç.

Imatge destacada: ©Antoni Bofill

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter