Subscriu-te

El Palau de la Música i el Recinte Modernista de Sant Pau celebren l’aniversari de la declaració com a Patrimoni Mundial per la UNESCO

El proper 4 de desembre, coincidint amb els 25 anys de la declaració com a Patrimoni Mundial per la UNESCO, el Palau de la Música i el Recinte Modernista de Sant Pau oferiran una visita combinada a preu reduït a tots dos equipaments. L’entrada serà vàlida durant tot l’any 2023, en què es commemorarà el centenari de la mort de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

La UNESCO va distingir, el 1997, el “valor universal excepcional” del Palau de la Música i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, considerades obres mestres del modernisme català per la importància en l’aportació de noves solucions arquitectòniques, tipològiques i artístiques. En el cas del Palau, a més, en va destacar l’estructura d’acer i la decoració a càrrec de grans artistes de l’època, mentre que de l’Hospital en va subratllar l’audàcia d’un disseny adaptat a les necessitats dels pacients.

Així, fins al 6 de gener, es podrà adquirir als webs de les dues institucions, per un preu de 19 €, l’entrada que serà vàlida per visitar els dos edificis durant tot el 2023, any en què es commemora el centenari de la mort de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Un cop hagi finalitzat aquest llançament promocional, el públic podrà continuar adquirint l’entrada combinada per 24 €.

A més, el Palau de la Música també dedicarà a aquesta efemèride el concert de la Missa Solemnis de Beethoven del proper 21 de desembre amb l’Orchestre des Champs Élysées i el Collegium Vocale Gent sota la direcció de Philippe Herreweghe. Una obra que l’Orfeó Català va interpretar al Palau el juny de 1927 i del qual es conserva el que va ser el primer enregistrament de la peça a nivell mundial i que es pot escoltar al catàleg digital del Centre de Documentació de l’Orfeó Català. Cal destacar que el bust de Beethoven presideix l’escenari de la Sala de Concerts i representa la música clàssica universal.

Per la seva banda, el Recinte Modernista de Sant Pau celebra l’aniversari amb una exposició de fotografies dels primers treballs de restauració i recuperació de l’Hospital, que testimonien el despertar de la consciència de la seva singularitat des de finals dels anys 1970.

La col·laboració entre el Palau de la Música i el Recinte Modernista de Sant Pau continuarà durant la celebració de l’Any Domènech i Montaner el 2023. Amb motiu del centenari de la mort de l’arquitecte, s’organitzaran un seguit d’activitats per donar a conèixer al món la importància d’aquest artista que va establir les bases del Modernisme a Catalunya i que es va convertir en el referent dels arquitectes que van seguir el corrent imperant a les acaballes del segle XIX.

En aquest sentit, el Palau de la Música proposa una programació multidisciplinària, amb conferències arquitectòniques, sessions divulgatives sobre els seus paral·lelismes amb la composició musical, una exposició sobre l’origen del recinte, visites arquitectòniques creatives, ludificades i virtuals, intervencions performàtiques a càrrec d’artistes, programació familiar, entre d’altres. Lluís Domènech Girbau, Òscar Tusquets, Juan de la Rubia, Jonathan Brown, los Sara Fontán, Eduard Escoffet o Maria Arnal són alguns dels còmplices d’una programació que cobreix des de la vessant més arquitectònica del creador del Palau, fins a l’experimentació al voltant del patrimoni modernista i la veu, passant per diferents formes de visitar l’edifici per a diferents públics.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter