Subscriu-te

El Palau de la Música i la Fundació Joan Abelló signen un conveni per digitalitzar el fons de l’Associació de Música da Camera

Aquesta setmana la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i la Fundació Municipal Joan Abelló de Mollet del Vallès han signat un conveni de col·laboració per documentar, digitalitzar i difondre el fons de l’Associació de Música da Camera de Barcelona.

Els documents objecte d’aquest conveni els va comprar a un antiquari el pintor i col·leccionista Joan Abelló i Prat (1922-2008) i constitueixen el fons musical de qui fou el secretari de l’Associació de Música da Camera de Barcelona, Manuel Clausells. Consta principalment de la correspondència que va mantenir Clausells amb diferents músics, directors d’orquestra i entitats catalanes d’arreu de la Península i internacionals, a més de programes, fotografies, cartells i partitures. És, doncs, una documentació indispensable per conèixer el panorama musical de Barcelona de principi del segle XX. 

La signatura d’aquest conveni permetrà que el Palau de la Música, mitjançant del CEDOC, pugui assessorar la Fundació Joan Abelló quant al tractament i la documentació d’aquest material i, a més a més, el CEDOC també en farà la digitalització.

Una vegada digitalitzat, el CEDOC inclourà el material al seu catàleg en línia perquè sigui accessible als investigadors i persones interessades. El material es podrà descarregar gratuïtament en baixa resolució. Així mateix, el Palau lliurarà una còpia de la digitalització del fons a la Fundació, que el podrà incorporar al seu catàleg d’art.

El conveni també inclou la realització d’una exposició organitzada pel CEDOC, que tindrà lloc el 2025 i donarà a conèixer al públic els materials més rellevants del fons esmentat.

La iniciativa respon a l’interès comú, tant de la Fundació Municipal Joan Abelló com de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, per promoure i difondre el patrimoni musical per posar-lo a l’abast de tothom.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter