Subscriu-te

El Palau de la Música ret homenatge a Ricard Lamote de Grignon amb un concert de David Alegret, Rubén Fernández Aguirre i Sílvia Bel

El pròxim dilluns 26 de febrer (Petit Palau, 19.30 h), el Palau de la Música retrà homenatge al compositor i director català Ricard Lamote de Grignon en el 125è aniversari del seu naixement, en un concert de cambra titulat ‘Cant espiritual’ que comptarà amb el tenor David Alegret, el pianista Rubén Fernández Aguirre i l’actriu Sílvia Bel. 

Ricard Lamote de Grignon (1899-1962), fill del compositor i també director i pianista Joan Lamote de Grignon i Bocquet, va donar continuïtat al llegat del seu pare en la consolidació del panorama musical de principis del segle XX. La seva obra, amb un estil entre el Noucentisme i la contemporaneïtat, abasta des de música simfònica a òpera, passant per obra coral, per a cobla i també lied, un gènere amb el qual va posar música als poetes més emblemàtics de la seva època.

El concert començarà amb tres cançons de Les violetes de Joan Lamote de Grignon (1872-1949), un cicle format per dotze cançons a partir de poemes d’Apel·les Mestres. El repertori seguirà amb Cant espiritual de Ricard Lamote de Grignon, una obra que parteix de la coneguda obra del poeta Joan Maragall, un autèntic cant a la vida que dona nom a aquest concert. A continuació es podrà escoltar una estrena absoluta, La gesta dels estels (segona sèrie), un cicle de tres cançons –“Cançó”, “La casa que vull”, “Quin dia clar”– escrit pel director i compositor català Miquel Ortega (1963), compost a partir de textos de Joan Salvat-Papasseit, de qui enguany es commemora el centenari de la mort. El concert acabarà amb composicions de l’homenatjat Lamote de Grignon, Plujeta lleuTot l’enyor de demàMalenconia, Nadal, Per una flor de romaní; cinc cançons de les Siete cancioncillas en estilo popular (un recull de set cançons sobre textos populars anònims dels segles XV i XVI), i finalment Cançó del capvespre i Cançó de la Francisqueta, totes dues del popularitzat cicle de cinc cançons sobre poemes de Josep Maria de Sagarra. 

Durant el concert, en què l’actriu Silvia Bel recitarà alguns dels poemes del repertori, i que comptarà amb la interpretació del tenor David Alegret acompanyat pel pianista basc Rubén Fernández Aguirre, es projectaran alguns dibuixos obra de Ricard Lamote de Grignon.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter