Subscriu-te

El Palau de les Arts de València dedica la nova temporada a Giuseppe Verdi

El tenor Plácido Domingo debutarà a Europa en el rol de Francesco Foscari, de baríton, de l’òpera de Verdi “I due Foscari”, a València. © Richard Haughton

La temporada 2012-13 del Palau de les Arts de València homenatja la figura de Giuseppe Verdi, en el bicentenari del seu naixement, amb la programació de les seves òperes Rigoletto, I due Foscari i Otello. L’òpera Rigoletto, de fet, suposarà la inauguració de la temporada, el 10 de novembre, a càrrec del director musical de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV), Omer Meir Wellber, amb la reconeguda producció del regista flamenc Gilbert Deflo per a La Scala de Milà als anys noranta i que ha restaurat el Teatr Wielki de Varsòvia.

L’any Verdi començarà oficialment el 24 de gener de 2013 amb Plácido Domingo com a estrella del Palau de les Arts els mesos de gener i febrer en el paper de Francesco Foscari, duc de Venècia, en I due Foscari, en un nou paper de baríton amb el qual Domingo debuta en Europa. Aquest homenatge al compositor italià es completarà amb la inauguració l’1 de juny d’una nova edició del Festival del Mediterrani amb Otello, sota la direcció de Zubin Mehta i amb Jorge de León en el paper protagonista.

Riccardo Chailly protagonitzarà l’oferta lírica del Palau de les Arts en el mes de desembre. El titular de la Gewandhaus de Leipzig debuta al capdavant de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana amb un nou muntatge de La Bohème de Puccini, amb un repartiment integrat per nous valors del món líric. A més, Chailly inaugurarà l’oferta simfònica 2012-13 de l’auditori valencià amb dos concerts els dies 14 i 16 de desembre, amb la Novena Simfonia de Beethoven. El madrileny Guillermo García Calvo, una de les batutes nacionals amb més projecció en la actualitat, dirigirà per primera vegada l’OCV i el veneçolà Rafael Payare, recent guanyador de la Malko Competition, tancarà el cicle de concerts del Palau de les Arts el 12 d’abril.

Aquesta setena temporada del centre d’arts valencià es completa amb Il barbiere di Siviglia, de Rossini, estrena a Espanya de la producció de Damiano Michieletto, i Die Zauberflöte, de Mozart, que tancarà la temporada amb la producció del britànic Stephen Medcalf per al Teatro Regio di Parma. Per un altra banda, el Centre de Perfeccionament Plácido Domingo estrenarà a l’octubre la seva primera sarsuela, El dúo de la Africana, de Fernández-Caballero amb la producció d’Emilio Sagi. Es pot consultar tota la informació sobre la temporada 2012-13 del Palau de les Arts de València a la seva web www.lesarts.com

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter