Subscriu-te

El Palau Robert acull una exposició gràfica i sonora sobre el paper de la dona en la música catalana

Des del 10 de novembre passat, el Palau Robert de Barcelona (pg. de Gràcia, 107) acull l’exposició D’ones: (R)evolució de les dones en la música”, una mostra organitzada per la Generalitat de Catalunya, amb el comissariat del Grup Enderrock i el suport de l’Institut Català de les Dones, i que es podrà visitar fins al 23 d’abril de 2018 (Sala 3).

Es tracta d’un recorregut pels diversos gèneres musicals, a través de cantants, compositores i instrumentistes, que posa de manifest la dimensió, la diversitat i la qualitat de la música amb veu de dona als Països Catalans, i també l’aposta que s’ha fet pel talent femení. L’itinerari sonor i visual va des de les cançons de bressol i les folkloristes a la música clàssica, l’òpera i la contemporània, passant per les músiques populars i d’arrel, la poesia, la cançó d’autora, el jazz i el blues, el rock i el punk, el pop i les músiques urbanes. En total, s’hi podran escoltar i visionar un miler de cançons als selectors de cadascun dels àmbits estilístics de l’exposició; deu espais on el visitant podrà descobrir un paisatge sonor original i inèdit amb les dates més significatives de la història de la música catalana en clau femenina.

Per complementar l’exposició s’ha editat un número especial de la revista musical «Enderrock» en format de catàleg, que n’amplia els continguts amb un recull de testimonis i entrevistes per mitjà de reportatges i converses. A més, amb el suport de l’Institut Català de les Dones, s’ha publicat el cinquè àlbum de la col·lecció «Dones i Cançons»: Serem cinc-centes, serem mil (EDR Discos, 2017), un tast de la banda sonora de veus femenines emergents i actuals, que es distribueix amb la revista «Enderrock», núm. 267 (novembre 2017).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter