Subscriu-te

El pianista armeni Levon Avagyan guanya el 63è Concurs Maria Canals

Levon Avagyan durant la seva intervenció a la prova final del Concurs, el 6 d’abril de 2017. © Oliver Adell
Levon Avagyan durant la seva intervenció a la prova final del Concurs, el 6 d’abril de 2017. © Oliver Adell

El pianista de 26 anys i de nacionalitat armènia Levon Avagyan ha estat el guanyador del primer premi del 63è Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona (2017). La prova final va tenir lloc dijous passat, 6 d’abril, a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana, amb la participació de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), dirigida per Manuel Valdivieso. Avagyan va interpretar el Concert núm. 3, en Do major, op. 26 de Prokófiev. El primer premi (Premi Barcelona) està dotat amb 15.000 euros, a més d’una sèrie de recitals i gires per Catalunya, Espanya i l’estranger.

D’esquerra a dreta: Anastasia Rizikov (tercer premi), Carlos Cebro (president del jurat), Levon Avagyan (primer premi) i Hin-Yat Tsang (tercer premi). © Oliver Adell
D’esquerra a dreta: Anastasia Rizikov (tercer premi), Carlos Cebro (president del jurat), Levon Avagyan (primer premi) i Hin-Yat Tsang (tercer premi). © Oliver Adell

Els finalistes: Hin-Yat Tsang, de 24 anys (Hong Kong), i la canadenca Anastasia Rizikov, de 18 anys, van rebre el segon i el tercer premis (Premi Fundació Carulla, valorat en 10.000 euros, i Premi Montserrat Isern de Coromina, valorat en 6.000 euros), respectivament. Anastasia Rizikov va interpretar el Concert núm. 1, en Si b menor, op. 23 de Txaikovski, i Hin-Yat Tsang el Concert núm. 1, en Mi menor, op. 11 de Chopin. El Premi del Públic, que consisteix en 25 hores d’enregistrament i edició concedit per Solfa Recordigns, també va ser per a Levon Avagyan.

La cerimònia del lliurament de premis va tenir lloc l’endemà de la prova final, el divendres 7 d’abril, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest any hi han participat un total de 81 joves pianistes de 31 nacionalitats.

Levon Avagyan va néixer a Yerevan (Armènia) l’any 1990. Va estudiar al Komitas Conservatori de Yerevan i va tenir com a professor Vagharshak Harutyunyan. Des de l’any 2010 estudia amb la professora Milana Chernyavska a la Universitat de Música i Arts de Graz (Àustria). Ha estat premiat en nombroses competicions internacionals i des del 2011 és membre de l’Acadèmia Internacional de Música de Liechtenstein. Avagyan va ser membre de la prestigiosa Fundació Spivakov a Moscou i de la Fundació New Names de Yerevan. Des del 2008 és membre del projecte cultural Kammerton a Berlín. Ha actuat a festivals com el Komitas Festival, Kissinger Sommer o Junge Künstler-Stars von Morgen-Festival (Alemanya) i al Next Generation Classic Festival Bad Ragaz (Suïssa). També actua habitualment a Alemanya, els Estats Units, Suïssa, Ucraïna, Rússia, Liechtenstein, França, Itàlia i Àustria.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter